kriva narudžba

Norveški olimpijci u problemu! Na meniju će imati samo jaja

08.02.2018 u 14:06

Bionic
Reading

Sandviči s jajima, slanina s jajima, salata od jaja, jaja s tostom, kajgana ili pečena jaja - takav prilično ograničen jelovnik mogli bi imati Norvežani na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu nakon što su primili račun za 15.000 jaja, umjesto za 1.500 koliko su željeli.

Šef norveškog izaslanstva Tore Ovrebo pokušava smisliti što napraviti s tolikim jajima, ali ne isključuje mogućnost da se sva pojedu. Norveška reprezentacija u Pjongčangu broji 121 člana, što sportaša što službenih osoba, i svi bi mogli dobiti dosta proteina jer ispada da svakom članu pripadaju 124 jaja. 

'S jajima se dogodio nesporazum, ne treba nam ih toliko, radi se o jednoj nuli više u narudžbi, od 1.500 je nastalo 15.000', kazao je Ovrebo.

'Vjerojatno ćemo ih iskoristiti, pretpostavljam, možda će ih ljudi od kojih smo ih nabavili uzeti natrag, ne znam. Nije to veliki problem'.

Ovrebo je dodao da je važno uživati na olimpijskim igrama kao i u borbi za medalje.

'Cilj je zabavljati se i biti dobar prijatelj kada se budemo vraćali kao što smo bili kada smo došli. U međuvremenu, nadamo se da ćemo osvojiti 30 medalja'.

I dok su prijateljstvo i zabava cilj, nisu uvijek mogući u natjecateljskom svijetu olimpijskog sporta. Na kraju krajeva, omlet nije moguće napraviti, a da se ne razbiju jaja.