football leaks

Nogometni skandal u Engleskoj: pohlepnom Pogbinom menadžeru ovo nije trebalo!

10.05.2017 u 09:17

Bionic
Reading

Football Leaks tvrdi kako je Mino Raiola, menadžer Paula Pogbe, navodno od ukupnog transfera vrijednog 105 milijuna eura uzeo čak 49 milijuna eura! Fifa istražuje transfer, a pokaže li se da je bilo mutnih radnji stradat će i United i Pogba, a posebno Raiola

Paul Pogba (24) u senzacionalnom se transferu početkom kolovoza prošle godine vratio na Old Trafford. Manchester United za njega je Juventusu platio nevjerojatnih 105 milijuna eura čime je francuski reprezentativac postao najskupljim nogometašem u povijesti!

U Torinu su bili prezadovoljni, 'masno' su zaradili na nogometašu kojeg su baš iz Uniteda doveli besplatno jer je Sir Alex Ferguson 2012. godine procijenio kako Pogba nije 'materijal' za 'crvene vragove'. No, čini se kako povijesni transfer nije odrađen po pravilima Fife i sad je cijeli posao pod međunarodnom istragom!

Football Leaks tvrdi kako je sumnjivo to što bi Pogbin menadžer Mino Raiola od ukupne svote od 105 milijuna eura za sebe trebao zadržati čak 49 milijuna! Raiola je navodno odmah dobio 24 milijuna eura, a ostatak bi mu trebao stizati u ratama koje ovise o brojnim klauzulama ugovora između Pogbe i Uniteda, te Pogbe i Raiole!

Problem je u tome što Raiola novac uzima i od Uniteda i od Juventusa i od samog igrača. Navodno mu United mora isplatiti 20 milijuna eura za posredovanje u transferu, od Juvea treba dobiti 27 milijuna, a od Pogbe bi trebao 'ubrati' dva milijuna. No, takve je aranžmane Fifa strogo zabranila, pravilo 'treće stranke u transferu' doslovno je ukinuto, a ako se i dogodi postoje stroga pravila oko naknada koje menadžeri smiju tražiti... Sporno je i to što je Raiola u isto vrijeme zastupao Pogbu i Juventus, a s time nije upoznao pregovarače Manchester Uniteda. 

'Fifin sustav o transferima (Transfer Matching System) istražuje informacije o ovom transferu', potvrdili su iz Fife, a ništa više o cijeloj aferi nisu željeli otkriti ni iz Uniteda:

'Ne komentiramo ugovore. Fifa je dobila na uvid sve dokumente nakon transfera Paula Pogbe', objavili su iz Manchester Uniteda.