A SADA NA CELTIC

Nogometni liliputanci autori su velikog čuda

07.07.2016 u 11:33

Bionic
Reading

Do prije nekoliko dana divili smo se Islandu i nastupu njegove reprezentacije na europskom prvenstvu, a od srijede još je jedna malena nogometna zemlja u transu

Gibraltar je od 2013. punopravni član Uefe, a od 13. svibnja 2016., s Kosovom, postao je i punopravni član nogometne organizacije Fife.

No iako su nogometni liliputanci, na Gibraltaru se već slave nogometni uspjesi. Prošle godine njihov prvak, Lincoln Red Imps, upisao je i prvu pobjedu u međunarodnim natjecanjima, kada je u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka izbacio momčad iz Andore - Santa Colomu. U sljedećem kolu od momčadi s Gibraltara bolji je bio danski Midtjylland.

Ove srijede, Lincoln Red Imps napravio je još veće iznenađenje. U dvije je utakmice bio bolji od estonske Flore, a u sljedećem krugu kvalifikacija za LP igra protiv velikog škotskog Celtica.

I bez obzira kako taj okršaj prošao, iako možemo pretpostaviti konačnog pobjednika, već sada se može čestitati poluprofesionalcima koji nastupaju u ligi od 10 klubova. Ali i komentatoru koji je s puno emocija proživio veliku pobjedu protiv Estonaca.