pogledajte!

Nogometaš hrvatskog porijekla pokrenuo senzaciju, nakon koje je engleskom reprezentativcu 'puknuo film' i izazvao kaos na tribini

05.03.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Posljednjeplasirana momčad engleske Premier lige, Norwich City, izborila je plasman u četvrtfinle engleskog FA kupa nakon što je na gostovanju u Londonu pobijedila Tottenham Hotspur boljim izvođenjem jedanaesteraca 3:2 nakon što je utakmica završila 1:1.

Sve je dobro počelo za Tottenham i momčad Jose Mourinha, koja je povela u 13. minuti preko Jana Vertonghena. No, gosti su zahvaljujući pogotku švicarskog reprezentativca Josipa Drmića izjednačili u 78. minuti. Riječ je o igraču čiji su roditelji Hrvati, koji su prije Josipova rođenja preselili u švicarski Lachen.

Kako se rezultat više nije mijenjao, ušlo se u lutriju kaznenih udaraca, a u junaka se prometnuo nizozemski vratar Tim Krul koji je obranio dva udarca igračima Tottenhama.

Nizozemac je zaustavio udarce Troya Parrotta i Gedsona Fernandesa, dok je Erik Lamela pogodio okvir gola. U suparničkim redovima promašio je tek Kenny McLean.

Poraz jednog od favorita ovog natjecanja, prilično je razbjesnio domaće navijače, pa je engleski reprezentativac Eric Dier završio na tribinama, kako bi se obračunao s jednim od njih. Naime, nakon brojnih uvreda Dier je umjesto u svlačionicu, jurnuo među navijače, preskačući stolice.

Sva sreća da je između njega i 'hrabrog' navijača stajalo osiguranje, jer samo je tako izbjegnuta još veća sramota i spriječen žešći obračun.

'Napravio je ono što profesionalci inače ne bi smjeli, iako bi si mnogi to htjeli jednom i priuštiti. Naravno, nije smio to napraviti, ali ga u potpunosti razumijem. Navijači su bili uz nas sve dok nismo promašili zadnji jedanaesterac. Ta je osoba uvrijedila Erica, a ondje je bila njegova obitelj', zaštitio je svog igrača portugalski stručnjak na klupi 'spursa' Jose Mourinho.