BERNABEU ĆE DRHTATI

Noćna mora Reala: Messi ruši veliki rekord na El Clasicu?

08.10.2014 u 10:44

Bionic
Reading

Španjolski statističari su izračunali da Lionela Messija još samo dva pogotka dijele od vrha povijesne ljestvice strijelaca španjolske Primere. Svi se slažu da se povijesni trenutak mora dostojno obilježiti, ali problem je što bi on vrlo lako mogao doći tijekom Messijevog gostovanja kod madridskog Reala

Telmo Zarra, najveći napadač u povijesti Athletic Bilbaoa, još je uvijek najbolji strijelac Primere svih vremena. Bask koji je umro prije osam godina 15 godina dugu karijeru u Bilbau završio je sa 251 ligaškim golom u elitnom razredu španjolskog nogometa i desetljećima se činilo da bi njegovo ostarenje moglo ostati vječno. No, Lionel Messi ruši sve rekorde u iznimno mladoj nogometnoj dobi i na pragu je detroniziranja baskijskog stroja za golove. 'Na računu' ima 249 golova i uopće nije pitanje hoće li nego kada će zasjesti na vrh vječnog poretka.

Do Zare mu nedostaju još samo dva gola, a nakon reprezentativne pauze Barceloni u goste dolazi Eibar nakon čega je na rasporedu El Clasico. Ako u te dvije utakmice zabije barem tri gola, što uopće ne bi bilo čudno, Messiju se sprema velika počast na stadionu najvećeg rivala.

'Bit će to važan povijesni trenutak. U renutku kada Lionel postane najbolji strijelac lige trebalo bi zaustaviti utakmicu i na neki se način osvrnuti na to izvanredno postignuće,' rekao je španjolskim novinarima predsjednik saveza Javier Tebas.


Ceremonija se još mora organizirati, no tijekom El Clasica postoje dva crna scenarija za domaće Realove navijače. Manje bolna je opcija prema kojoj bi Messi već Eibaru zabio barem tri gola i uoči velikog derbija primio trofej pred krcatim Bernabeuom. Noćna mora bi im apsolutno bila da rekordni pogodak zabije baš u derbiju i da se dvoboj nakratko prekine kako bi velikan dobio zasluženu počast...

Messi je već sada najbolji strijelac u povijesti El Clasica, sada je pred njim nova prilika