UTUČENI SUIGRAČI

Njemačkog prvaka Kiel na pripremama pogodila teška nesreća; oglasio se kapetan Domagoj Duvnjak: Jako mi je žao...

25.08.2020 u 21:46

Bionic
Reading

Njemački prvak Kiel u novu sezonu krenut će drastično oslabljen, jer je na treningu stradao jedan od najvećih aduta tog bundesligaša Nikola Bilyk (23)

Austrijski reprezentativac, koji se rotira na pozicijama srednjeg i lijevog vanjskog, nastradao je na pripremama u Grazu.

Nakon obavljenje magnetske rezonance ustanovljeno je puknuće križnog ligamenta u lijevom koljenu te je utorak operiran u Innsbrucku kod priznatog stručnjaka za takve ozljede Christiana Finka.

Bilyk će propustiti veći dio sezone što je strašan udarac za ambicije Kiela koji u svim natjecanjima želi trofeje (prvenstvo, Kup, Liga prvaka) pa će tako na te dvije vanjske pozicije teret pasti na tri igrača koji su doduše mega zvijezde – Domagoja Duvnjaka, Sandera Sagosena i Mihu Zarabeca.

'U ime svih suigrača mogu reći da cijela momčad stoji iza Nikole. Jako mi je žao, sport je ponekad nepravedan. Niko je sjajan dečko i nevjerojatan sportaš. Nedostajat će nam. Sada je važno da rehabilitacija prođe dobro i da bude strpljiv. Siguran sam da će se vratiti još jači', rekao je kapetan Kiela Domagoj Duvnjak.

Bilyka smatraju jednim od najvećih rukometnih talenata koji je na zadnjem Euru ove godine (Hrvatska bila druga) bio treći strijelac prvenstva.