valjda će krenuti

Njemački ministar policije podržao Bundesligu, uz dodatak: Ako netko bude pozitivan, u karantenu ide cijela momčad ali i zadnji protivnik

03.05.2020 u 15:12

Bionic
Reading

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer podržao je nastavak natjecanja u Bundesligi, koje bi u optimističnoj varijanti moglo krenuti 16. svibnja.

'Raspored koji je predložila Njemačka nogometna liga (DFL) smatram izvodljivim i podržavam nastavak sezone u svibnju. Također, jasno je da ne smije biti nikakvih povlastica. Ako netko u klubu bude zaražen koronavirusom igrači će morati ići dva tjedna u karantenu, uključujući i igrače kluba s kojima su odigrali zadnju utakmicu', izjavio je za nedjeljno izdanje Bilda ministar Seehofer. U djelokrugu ministarstva unutarnjih poslova je i sport.

>> Iako ima 38 godina, Danijel Pranjić najveća je zvijezda lige u kojoj igra, a nama je priznao koju si grešku ne može oprostiti i zašto se nije vratio u Hrvatsku: To ti obilježi cijelu karijeru

Njemačka nogometna liga (DFL) sastavila je poseban zdravstveni i higijenski protokol kojeg bi se trebali pridržavati svi klubovi i igrači u slučaju nastavka Bundeslige.

Bundesliga je u prekidu od 13. ožujka, a do kraja je preostalo još devet kola.

Bundesligaškim klubovima je trenutno dopušten trening u manjim skupinama i bez kontakta, a natjecanje bi moglo biti nastavljeno najranije 16. svibnja, dobiju li nogometaši 'zeleno svjetlo' od političara.

Kancelarka Angela Merkel najavila je da će odluka o nastavku prvenstva biti donijeta u srijedu, 6. svibnja.