ususret finalu lp-a

Njemački golman prošle je godine bio tragičar 'redsa', pa ovakva njegova odluka nikog ne čudi

30.05.2019 u 18:50

Bionic
Reading

Oči nogometnih navijača ove će subote biti usmjerene u Madrid i finale Lige prvaka, u kojem će, drugu sezonu u nizu igrati Liverpool. S druge strane bit će Tottenham Hotspursi

Nogometaši Liverpoola u Madridu će loviti svoj šesti naslov najbolje europske momčadi. Imaju 'redsi' još i tri Kupa UEFA ali i tri Uefina Superkupa. S europskim uspjesima može se pohvaliti i suparnik 'redsa', Tottenham Hotspur, koji je osvojio dva naslova u Kupu UEFA te jedan Kup kupova.

Prošle godine Liverpool je u finalu poražen od Reala 3:1, a taj kijevski okršaj obilježile su greške njemačkog golmana Lorisa Kariusa. Kod prvog je gola bacio loptu na nogu Karimu Benzemi, dok je kod trećeg propustio loptu kroz ruke nakon udarca Garetha Balea.

Jedini gol za kojeg ovaj njemački golman nije kriv bilo je Baleovo remek-djelo, kada je zabio iz spektakularnog udarca preko glave.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

Nakon te večeri navijači Liverpoola iskalili su bijes prema njemačkom vrataru, koji je utočište od surove stvarnosti pronašao u Istanbulu, točnije u Bešiktašu, gdje je stigao na dvogodišnju posudbu.

No, kako vrijeme liječi sve rane, tako su očito i 'redsi' odlučili oprostiti Kariusu, pa je Jürgen Klopp, pozvao sve igrače koji su pod ugovorm s Liverpoolom da dođu u Madrid, na stadion Wanda Metropolitano.

Međutim, prema pisanju Daily Maila, Loris Karius navodno je odbio poziv jer smatra da bi njegov boravak na stadionu mogao nepotrebno odvlačiti pozornost i fokus s igrača na terenu.

I umjesto da dođe na finale Lige prvaka, Karius se odlučio za odlazak na odmor s obitelji, dok su u Liverpoolu pokazali razumijevanje za ovaj njegov potez.

Ali sigurni smo da će im Karius, ako 'redsi' osvoje šesti naslov, nazdraviti.