SELI U LIVERPOOL?

Njemački dragulj u Bayernu izgubio sjaj: Zbilja mora otići!

23.03.2016 u 16:17

Bionic
Reading

Strijelac odlučujućeg pogotka za Njemačku u finalu svjetskog nogometnog prvenstva 2014. u Brazilu, Mario Götze na izlaznim je vratima Bayerna i karijeru će nastaviti u Liverpoolu ili u Borussiji Dortmund.

Prema pisanju njemačkog Bilda Gotze se vraća u Dortmund, dok engleski mediji navode kako je već sve dogovorio s Jurgenom Kloppom oko prelaska u Liverpool.

'O svemu morate pitati Jurgena,' kazao je Götze sa smiješkom nakon nedavne utakmice protiv Werdera. 'Klopp je bio moj trener u Borussiji i to je to. Nema ništa specijalnog.'

Kada je Götze prije tri godine napustio Borussiju i za 37 milijuna eura preselio u Bayern, Bild je bio prvi koji je objavio vijest o transferu. Sada isti izvor tvrdi kako je na pomolu Gotzeov povratak u klub u kojem je računajući i mlađe uzraste proveo 12 godina.

Götze je bio miljenik Borussijinih navijača i njegov prelazak u Munchen označen je kao 'izdaja'. Borussijini navijači nisu oprostili niti Poljaku Robertu Lewandowskom koji je povukao isti potez. Međutim, za razliku od poljskog napadača, Gotze ove sezone u Bayernu igra vrlo malo i vodstvo bavarskog kluba želi ga prodati jer ovog ljeta ulazi u zadnju godinu ugovora. Navodno je Carlo Ancelotti, koji će od iduće sezone voditi Bayern, odobrio njegovu prodaju.

Na 'Otoku' tvrde kako će Gotze preseliti u Liverpool kako bi ponovo surađivao s Jurgenom Kloppom koji ga je 'stvorio' u Borussiji. Engleski mediji navode kako je Gotze broj jedan na Kloppovoj listi želja.

Götze je u dresu njemačke reprezentacije sakupio 48 nastupa i postigao 16 golova pri čemu i pobjednički u finalu svjetskog prvenstva 2014. protiv Argentine.