novi problemi...

Njegovom se povratku jako veselio izbornik Dalić, ali sada je posve jasno da Šimu Vrsaljka u hrvatskom dresu nećemo gledati barem do listopada

05.09.2020 u 10:08

Bionic
Reading

Kada je već dao 'slobodno' Luki Modriću i Ivanu Rakitiću, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, jako se veselio što mu se nakon gotovo dvije godine u kadar vraća Šime Vrsaljko

Desni bočni madridskog Atletica, 28-godišnji Šime Vrsaljko, posljednju je utakmicu u reprezentativnom dresu odradio još 18. studenog 2018. godine, u Ligi nacija protiv Engelske u Londonu. Doduše, niti tu utakmicu nije odigrao u cjelosti, jer je zbog ozljede zamijenjen u 26. minuti.

Odradio je Vrsaljko potom i operaciju, dugo se mučio na putu povratka na nogometne terene, a kada se u siječnju 2020. godine vratio, nije dugo izdržao. Opet su ga zadesili problemi s ozljedama, ali na svu sreću puno manji.

Na njegovu žalost, prije nekoliko tjedana morao je i u samoizolaciju, jer je bio pozitivan na koronavirus. Sada, kad je to sve bilo iza njega, s velikim se veseljem priključio Dalićevim izabranicima.

Ali kada te neće, onda te neće i to je sada doživio ovaj Zadranin, jer tijekom priprema za utakmicu protiv Portugala pojavili su mu se žuljevi.

  • +8
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na Maksimiru, 31.8.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'U ovom trenutku nije spreman za ovakve dvije utakmice ali najvažnije je da je on sa nama, da je na okupljanju s reprezentacijom nakon dvije godine. Svima nam je falio u reprezentaciji', rekao je Dalić za Novu TV.

'Vidjet ćemo da li ima uopće potrebe da s njime riskiramo, mislim da ne, jer nije još uvijek spreman za ovakve utakmice. Ali moramo biti sretni i on i mi da se pojavio sa nama i da se polako vraća', zaključio je izbornik.

'Nisam spreman za takvu utakmicu jer sam trenirao individualno u Zadru, a to nije bio intenzitet dovoljan da igram', rekao je Vrsaljko u telefonskom razgovoru Sportskim novostima.

'Mislim da ću protiv Portugala biti na klupi. Drugi momci su spremniji i zato zaslužuju više prostora. Neću biti u kadru protiv Francuza, dogovor s izbornikom je bio da me oslobodi nakon Portugala', potvrdio je Vrsaljko.

Hrvatska će u subotu igrati protiv europskog prvaka Portugala a tri dana kasnije protiv svjetskog prvaka Francuske na startu Lige nacija.

Dakle, Vrsaljka u ove dvije utakmice nećemo gledati, ali zato vjerujemo da će do listopada i prijateljskog ogleda sa Švicarskom, odnosno službenog u Ligi nacija protiv Švedske, Zadranin biti na 100 posto, spreman za 46. nastup u hrvatskom dresu.