TAKVA SU VREMENA

Nitko nije vjerovao da bi se to moglo dogoditi Michaelu Schumacheru, ali na takav scenarij u budućnosti mora biti spreman i Lewis Hamilton

14.10.2021 u 07:59

Bionic
Reading

Stefano Domenicali, predsjednik i izvršni direktor Formule 1, vjeruje kako će u budućnosti rekordi Lewisa Hamiltona biti nadmašeni iako danas izgledaju neuhvatljivo

Britanac lovi svoj osmi naslov u Formuli 1 čime bi ostao sam na vrhu (Michael Schumacher ima isto sedam), a tijekom karijere već je nadmašio brojna postignuća legendarnog Nijemca za koja se prije pojave Hamiltona mislilo da ih je nemoguće srušiti.

Aktualni prvak rekorder je u F1 po broju pobjeda (100), pole positiona (101), po broju podija (176) i osvojenih bodova (4.025,5). I dalje misli voziti, pa će tako podebljati te brojke te je jasno zašto većina ljubitelja ovog sporta smatra kako će njegovi rezultati stajati vječno na vrhu.

No s time se ne slaže Stefano Domenicali…

'Mislili smo da se rekordi Michaela Schumachera ne mogu nadmašiti, ali Lewis je uspio. Slično, vjerujem da će Hamiltonov broj pobjeda biti poražen u budućnosti, to je ljepota sporta. Siguran sam da je Michael bio sjajan poticaj za Lewisa i da će Lewis u budućnosti biti odličan poticaj za ostale vozače. Iznimno poštujem ono što je uspio postići', rekao je Domenicali.

  • +16
Formula 1, VN Rusije, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: James Moy / PA Images / Profimedia

I mi se moramo složiti. U odnosu na prošla vremena danas se u Formuli 1 daje više bodova i više ih vozača dobije nakon utrke, uvode se i noviteti (poput sprint utrka, prije toga najbržeg kruga), a i ima znatno više utrka u prvenstvu (realno je da će ih biti i još više) pa oni vozači s najboljim bolidima tako dobivaju još više prilika u godini za pobjede, postolja… Nije čudno zato da se rekordi stalno ruše!