ČETVRTFINALE WIMBLEDONA

Ništa od polufinala, Čilić izgubio od Federera!

06.07.2016 u 17:28

  • +18

Marin Čilić - Roger Federer

Izvor: Reuters / Autor: Paul Childs

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtfinalu Wimbledona na Centralnom terenu u Londonu poražen je od Rogera Federera 7:6(4), 6:4, 3:6, 6:7 (9), 3:6

Tijek meča

U prvom setu vodila se izjednačena borba, a Federer je bio taj koji je imao dvije 'break' prilike kod 2:2, no nije ih uspio iskoristiti, dok naš tenisač nije uspio zaprijetiti na servis protivnika pa je morala odlučiti 13. igra. U njoj je Čilić krenuo silovito i poveo 5:0, nakon čega više nije bilo povratka za Švicarca. S konačnih 7:4 dobio je Marin 'tie-break', a s njim i prvu dionicu igre.

Drugi set bio je još bolji za hrvatskog tenisača. Kod 1:1 dočekao je svoju prvu 'break' priliku u meču i odmah ju je iskoristio, da bi u sljedećoj igri spasio 'break' priliku i poveo 3:1. Do kraja druge dionice igre više nije imao nikakvih problema i sa 6:4 priveo je posao kraju, a veliki Roger došao je na prag bolnog poraza.

Treći set počeo je dobrim servisima oba tenisača, a kod 3:3 Čilić je imao tri 'break' prilike, no Federer se uspio spasiti. Zatim je Marin upao u probleme i s dvostrukom pogreškom izgubio servis. Švicarac je to znao iskoristiti i s 6:3 je dobio set, a time produžio i meč.

U četvrtom setu Marin je u četvrtom gemu stigao do dvije vezane break lopte, nijednu nije iskoristio. Istu priliku imao je i Federer u sljedećoj igri, ali se naš tenisač izvukao. Kod 5:4 Čilić je stigao do meč lopte, no Švicarac je pronašao način kako da ostane u meču. Kod 6:5, hrvatski predstavnik je došao do nove meč lopte, ali je u tome trenutku proradio Federerov servis pa se ušlo u tie break. U 13. igri Federer je imao 6-4, zatim je Čilić došao do treće meč lopte (7-6), ni to nije bilo dovoljno pa je na kraju Federer izborio peti set.

U odlučujućem setu prvi je do break prilike došao Federer, no Čilić je ostao čvrst za 3:3. No u osmog gemu Čilić je ispustio servis, a federer uskoro završio posao

Wimbledon, četvrtfinale, trenutni rezultat:

Čilić – Federer 7:6(4), 6:4, 3:6, 6:7 (9), 3:6