RUSI SLAVE 3:2

Ništa od novog čuda, Zenit srušio Hajduk

04.11.2010 u 22:59

Bionic
Reading

U četvrtom kolu Europske lige Hajduk je doživio treći poraz. Od Splićana su i drugi put bili bolji nogometaši Zenita, na Poljudu su slavili 3:2 te su tako Rusi osigurali prolaz u nokaut fazu

Bez obzira na ispadanje iz Hrvatskog kupa, zaostatak od četiri boda u prvenstvu za Dinamom te promjenu na trenerskoj klupi, Hajduk je s optimizmom dočekao moćni Zenit. 'Bili' su se hrabrili punim Poljudom i činjenicom da su budući ruski prvaci stigli bez Dannyja, Keržakova, Zirjanova, Bistrova, Širokova i Alvesa. No domaći igrači su zakazali.

Zenit se s lakoćom othrvao početnom pritisku i uskoro je u potpunosti preuzeo kontrolu na terenu. Hajdukov vezni red nije mogao zadržati loptu i bilo je pitanje vremena kada će Subašić potpisati predaju. Gosti su do gola stigli u 32. minuti. Rosina je ubacio, Meira pucao glavom, Subašić i vratnica su prvo spasili Hajduk, ali je odbijenu loptu Ionov zakucao u mrežu. Do odmora je Spalettijeva družina mogla i povećati prednost, ali je božica Fortuna spašavala Splićane. Zvižduci s tribina sve su rekli o igri domaće momčadi.

Ako je netko vjerovao u boljih drugih 45 minuta, izgubio je nadu na samom početku. Jurica Buljat je skrivio dva jedanaesterca. Prvi je sigurno realizirao Huszti, a drugi je Rosiniju Subašić obranio, no odbijenu loptu talijanski igrač je iz drugog pokušaja ugurao u mrežu. Blijedi i uplašeni Hajduk koji je previše respektirao rezerve Zenita bio je blizu rezultatske katastrofe, no Rusi su odjednom stali.

'Bili' su došli do daha i skoro napravili preokret. U 69. je iz voleja zabio Marin Ljubičić, a u 82. je ubačaj Buljata u mrežu smjestio Vukušić i uzrokovao ludilo na Poljudu. Hrvatski predstavnik je stisnuo, ali do trećeg pogotka nažalost nije stigao.

Zenit je s četvrtom pobjedom osigurao prolaz u šesnaestinu finala, no Hajduk još ima šanse da bude drugi u skupini. Splićani imaju tri boda, jedan manje od Anderlechta i AEK-a koji su u četvrtak remizirali (1:1).

HAJDUK - ZENIT 2:3

SPLIT. Stadion Poljud; 28.000 gledatelja; sudac Gonzalez (Španjolska);
Strijelci: 0:1 Ionov (32), 0:2 Huszti (46-11m), 0:3 Rosina (50), 1:3 Ljubičić (68), 2:3 Vukušić (82)
Hajduk: Subašić - Strinić, J. Buljat, Vejić, Maloča - Ljubičić, Bulku, Tomasov (od 61. Oremuš), Sharbini - Ibričić, Vukušić
Zenit: Malafejev - Anjukov, Meira, Križanac (od 56. Kanunjikov), Luković - Denisov (od 65. Semak), Fajzulin - Huszti, Rosina (od 72. Lazović), Ionov - Buharov