POVRATAK RAIKKONENA

'Nismo imali problema s njim dok je vozio za Ferrari!'

12.09.2013 u 09:57

Bionic
Reading

Ravnatelj Ferrarija Stefano Domenicali siguran je da će njegova ekipa puno dobiti dolaskom Raikkonena i da Alonso nema ništa protiv takvog izbora

Ferrari se prvi put nakon 1996. godine i dolaska Michaela Schumachera u ekipi odlučio na izbor dva jednako brza vozača. Uz Fernanda Alonsa sljedeće sezone tu će biti još i Kimi Raikkonen, a dva će svjetska prvaka pokušati momčad iz Maranella vratiti na pobjedničke staze.

Bez obzira na priče o Kimijevoj čudnoj osobnosti i neslaganju s vatrenim Talijanima, zbog čega je navodno i potjeran iz ekipe 2009. godine, u Ferrariju su uvjereni da će dobro odraditi posao te negiraju da je ikad pravio probleme.

'Radili smo s Kimijem tri godine i nikad nije bilo problema. Naravno, svi ljudi su drukčiji i ne možete očekivati od Finca da priča viceve i glumi klauna. Iskreno, mislim da će se kombinacija Fernandove strastvenosti i Kimijeve hladnoće svidjeti mnogima, uključujući i mlade,' izjavio je Stefano Domenicali pa se osvrnuo na zapažanja bivšeg tehničkog direktora Lotusa:

'Što se tehničke strane tiče, znamo koliko nam može pomoći pri razvoju bolida u ovo važno vrijeme, s obzirom da imamo informacije Jamesa Allisona. Također smo obaviješteni i koliko je napredovao u zadnje dvije godine.'

Kimi je definitivno brz, no može li se dogoditi raspad sistema kao u McLarenu 2007. godine, kada je rivalitet Alonsa i Hamiltona odnio naslov britanskoj momčadi i dao ga upravo Fincu?

'Kombinacija Kimija i Alonsa najbolja je koju možemo imati danas u Formuli 1, što se tiče talenta, iskustva, natjecateljskog duha i sposobnosti razvoja bolida. Svi koji misle da je izbor Kimija anti-Alonso izbor, mogu biti mirni. U Ferrariju svi znamo da su interesi ekipe važniji od onih pojedinačnih. A Fernando je ključan u ovoj ekipi i još će dugo biti u njoj. Siguran sam da je najsretniji izborom da ojačamo ekipu, jer je previše inteligentan da ne bi shvatio da jača ekipa može biti samo prednost,' zaključuje prvi čovjek momčadi koja čeka na naslov prvaka upravo od 2007. i Raikkonenove titule.