Trener Medveščaka

'Nisam imao problema s alkoholiziranim igračima kao u Medveščaku!'

08.03.2013 u 13:27

Bionic
Reading

Slučaj vratara Medveščaka Roberta Kristana, koji je prije nekoliko dana pijan došao na trening što je i priznao, dobio je novi epilog uoči najvažnije utakmice u sezoni

U noći na srijedu, u tri sata ujutro, vratar Medveščaka Robert Kristan pio je u jednom kafiću u Kranjčevićevoj. S njim je bio i trener vratara, Slovenac Klemen Mohorič, koji ga je cijelo vrijeme nagovarao da prestane, no onda je odustao te poslao poruku čelnicima Medveščaka. 'Dosta mi je, odustajem... Ne želim više glumiti dadilju 30-godišnjaku.'

Sadržaj tog SMS-a iduće je jutro shvatio i trener medvjeda Marty Raymond.

'Kristan je ujutro došao na trening, kako smo se i dogovorili dan prije. Poslao sam ga na led, no on je to odbio. Shvatio sam da je pijan te sam ga prijavio klupskim čelnicima. Oni su ga suspendirali na jednu utakmicu, a ja sam se složio s tom odlukom', opisao je događaj od srijede ujutro kanadski trener i dodao:

Marty Raymond
'Jako sam razočaran, jer važan nam je igrač. Slomio mi je srce tim potezom

'Jako sam razočaran, jer važan nam je igrač. Slomio mi je srce tim potezom.'

Jeste li otpisali Kristana zbog tog incidenta?

'Ne, suspendiran je na jednu utakmicu. U subotu ga očekujem na treningu, a uđemo li u polufinale, računat ću na njega', kazao je Marty.

Kanadski trener i prošle je sezone imao problema s igračima koji su voljeli čašicu.

'U cijeloj karijeri nisam imao problema s alkoholiziranim igračima kao u ove dvije sezone u Medveščaku. Žao mi je što prošle sezone nisam sve presjekao s Truhnom, to je moja pogreška', poručio je Raymond.

Kristanov postupak osudila je cijela momčad, suigrači ne razumiju zašto je to učinio.

'Zaista je glupo to što je napravio, ostavio je momčad na cjedilu uoči najvažnije utakmice sezone. No moramo ići dalje, ne smijemo se time opterećivati. Tko zna, možda će to biti i pozitivan šok za momčad', rekao je Domen Vedlin, Kristanov suigrač, ali i dobar prijatelj.

Vedlin ne zna je li Lix imao kakvih problema s trenerom.


Kristan je jučer preko svog menadžera, bivšeg skijaša Jure Košira, izjavio:

'Napravio sam nepromišljenu pogrešku zbog koje sam dobio suspenziju i kaznu kluba. Ispričavam se suigračima i klubu, a ponajviše navijačima koji su klubu i meni potpora sve ove sezone. Radujem se ponovnom susretu s momčadi u subotu te joj želim iskreni uspjeh u utakmici u Salzburgu.'

Robert Kristan
Ispričavam se suigračima i klubu, a ponajviše navijačima koji su klubu i meni potpora sve ove sezone

Hokejaši Medveščaka moraju zaboraviti slučaj Kristan, jer večeras ih očekuje utakmica u Salzburgu. Pobjeda donosi izjednačenje u seriji na 3-3, a poraz ispadanje iz EBEL-a.

'Nemojte nas otpisati, u posljednje dvije utakmice u Salzburgu igrali smo sjajno. Odlučujuću, sedmu utakmicu igrat ćemo u Zagrebu', zaključio je Vedlin.

Medvjedi će u Salzburgu biti bez Kristana, ali i bez Waugha koji se još oporavlja od ozljede lijevog koljena.

A Kyle Greentree ponudio je recept za pobjedu:

'Moramo napokon igrati jednako svih 60 minuta, bez padova u igri.'