SPLIĆANIN NA 'KRIVOJ' STRANI

Nisam birao mjesto rođenja, u košarci moj je izbor Zadar

23.03.2013 u 12:07

Bionic
Reading

Ogroman je pritisak na leđima trenera košarkaša Zadra Ante Nazora. Rođeni Splićanin, dijete Gripa, u nedjelju će na Višnjiku protiv svog matičnog kluba odigrati utakmicu u kojoj pobjednik dobiva sve, a poraženi kartu za izlaz iz regionalne ABA lige

Neki su dušobrižnici posumnjali valjda u njegovu profesionalnost pa je Nazor na konferenciji za novinare na kojoj je najavio nedjeljni susret sa Splitom osjetio potrebu progovoriti riječ dvije o ovoj temi.

'Nisam birao gdje ću se roditi, ali sam u ovom slučaju u košarci izabrao Zadar i zna se tko tu ima prednost. Štoviše, dobro poznajem obje ekipe i u tome vidim samo prednost', kazao je Nazor koji vjeruje da njegova momčad može u posljednjem kolu ABA lige protiv Splita spasiti sezonu.

'Moramo zaustaviti njihovu osovinu Subotić-Vujčić. Nadalje, potrebno je puno trčati u oba smjera, kontrolirati skok i odigrati kvalitetno u obrani, kao protiv Radničkog. To su tri glavna elementa bitna u građenju pobjede', istaknuo je Nazor.

Poželio je i punu dvoranu. 'Najbolje smo utakmice odigrali pred punim tribinama. Pritisak je nešto s čim se sportaši i treneri moraju nositi. Bili bi idioti kada ga ne bi osjećali, ni u kom slučaju ga se ne bojim. Moja iskustva igranja pod pritiskom su pozitivna', rekao je trener Zadra.

Susret Zadra i Splita na rasporedu je u nedjelju s početkom u 17 sati. Zanimanje za utakmicu je veliko, očekuje se puna dvorana, a među gledateljima će se naći i ozlijeđeni igrači Zadra Vedran Morović i Ivan Batur.