PROMJENE NA GRIPAMA

Nikša Bavčević novi trener košarkaša Splita

17.01.2012 u 14:32

Bionic
Reading

Upravni odbor Košarkaškog kluba Split razriješio je dužnosti dosadašnjeg trenera Mladena Vuškovića i umjesto njega imenovao Nikšu Bavčevića

Prvo je razloge smjene dosadašnjeg trenera objasnio sportski direktor Splita Nikola Vujčić.

'Rezultatski dobro stojimo, ali s trenerom Vuškovićem smo se razišli zbog neslaganja u provođenju klupske politike. Strategija nam je da uz potporu iskusnih igrača uključujemo u prvu momčad i razvijamo mlade igrače što se nije događalo. Zbog toga smo se odlučili angažirati Bavčevića jer je njegov način rada ono što nam u ovom trenutku treba', izjavio je Vujčić.

Novi trener Bavčević je rekao kako većinu igrača poznaje.

'Nikad nije sretno rješenje preuzeti momčad u pola sezone, no što je tu je. Pratio sam Split, poznajem većinu igrača, neke sam trenirao. Momčad je postigla odličan rezultat, popričao sam s mojih prethodnikom i nadam se da ćemo se naći jer mi njegova pomoć treba,' rekao je Bavčević i dodao:

' Mogu reći kako je ovo nakon 10 godina ostvarenja moje ideje da Split postane rasadnik mladih igrača kakav je nekad bio, ovaj je bazen prepun talenata kao ni jedan drugi u Europi.'

Predsjednik Splita Ilija Naletilić je izvijestio kako je dosadašnji direktor kluba Petar Škovrlj razriješen te dužnosti, te je postavljen na dužnost povjerenika za preoblikovanje kluba. Škovrlj je na direktorskoj dužnosti proveo osam godina.

Po Naletilićevim riječima, Upravni je odbor donio i odluku o raspisivanju natječaja za izbor novog direktora kluba.