NIJE JOJ BILO JASNO

Nikolina Ćaćić osvojila europsko srebro; hrvatska boksačica nije skrivala šok zbog onoga što se događalo u finalu, a za sve je kriv neiskusni sudac

22.03.2022 u 17:53

Bionic
Reading

Nikolina Ćaćić osvojila je srebrnu medalju na Europskom boksačkom prvenstvu U-22 u Poreču u kategoriji do 52 kilograma nakon što je u finalu je prekidom u prvoj rundi izgubila od Turkinje Hevatice Akbas

Neiskusni sudac iz Estonije u ringu požurio je s tri brojanja u prvoj rundi čim su sijevnuli zadnji lijevi direkti snažne Turkinje, no to nisu bili udarci takve težine da bi ubrzali kraj borbe. I naša boksačica rekla je da je bila šokirana i potpuno zbunjena ishitrenim brojanjima koji su je potpuno poremetila.

'Zbunilo me već prvo brojanje, nije bilo potrebno i nisam ni pošteno ušla u meč. Tražila sam distancu i dok sam razmišljala trebam li promijeniti taktiku, sudac je već brojio drugi put, pa odmah i treći put. Potpuno nepotrebno, nisu to bili udarci koji bi me ošamutili. Pa jačih je udaraca bilo u prva dva meča na Europskom prvenstvu protiv Irkinje i Ukrajinke, a da ne pričam o mečevima u olimpijskim kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama', kazala je Nikolina, koja sada ima tri srebra – bila je europska i svjetska doprvakinja u mlađim seniorkama i sada je osvojila prvo veliko seniorsko odličje. 

Ostat će i zapisana kao prva Hrvatica koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama, a s 21 godinom na OI u Tokiju bila je najmlađa boksačica, koja se čak borila i za četvrtfinale. Zahvaljujući Nikolini Hrvatska je među samo 12 zemalja, od 39 prijavljenih, koje su imale predstavnice u ženskim finalima.