peh za pehom

Nikoga oko njega a pao kao pokošen; zbog teške ozljede propušta SP

04.05.2018 u 09:04

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala nisu uspjeli iznenaditi Atletico u Madridu te su 'topnici' ostali bez finala Europske lige. A da stvar bude lošija, u 12. minuti njihov se igrač Laurent Koscielny teško ozlijedio

Atletico je na svom Wanda Metropolitano stadionu svladao Arsenala 1:0 te nakon remija (1:1) iz prve utakmice u Londonu, kao ukupni pobjednik prošao u finale Europske lige.

Prema prikazanom na terenu možemo reći i zasluženo jer 'topnici' u uzvratu nisu previše pokušavali u napadačkoj igri, a što najbolje svjedoči i podatak da su prvi ozbiljniji udarac prema Janu Oblaku uputili tek u drugom poluvremenu.

  • +5
Atletico M. - Arsenal L., polufinale Europske lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: gtres/Gtres/PIXSELL

Tko zna, možda je to 'blokadi' doprinjela i teška ozljeda francuskog reprezentativca Laurenta Koscielnyja, koji se u 12. minuti srušio na travnjak, bez da je ikoga bilo u njegovoj blizini.

Prema prvim informacijama koje stižu iz Španjolske, Francuzu je puknula Ahilova tetiva, a što znači da je nogomet u sljedećih sšest mjeseci za njega zaboravljen.

Samim time i nastup na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kakav šok na kraju još jedne sumorne godine za Arsenal, ali koja je ovom defanzivcu mogla donijeti barem malo više veselja u Rusiji.

Europska liga
Završnica
SalzburgMarseille2:1 pr.
prva utakmica 2:0
Atletico MadridArsenal1:0
prva utakmica 1:1