BILD IZABRAO NAJBOLJE

Niko Kovač dobio prestižnu nagradu pa mu stiglo pitanje o Hrvatskoj koje ga je potpuno zbunilo

28.08.2018 u 10:50

Bionic
Reading

Niko Kovač je poslije dolaska na klupu Bayerna dobio veliko priznanje. U izboru najpopularnijih njemačkih dnevnih novina nekadašnji hrvatski izbornik, koji se proslavio na klupi Eintrachta iz Frankfurta s kojim je osvojio njemački kup, dobio je nagradu za trenera sezone u Njemačkoj

Pred više od 700 uzvanika na svečanosti u Hamburgu Niki Kovaču uručena je nagrada za trenera sezone u Njemačkoj u izboru Bilda, čime je dobio još jedno veliko priznanje.

Podsjetimo, Kovač je ljetos preuzeo Bayern, s kojim je u novu sezonu startao pobjedom protiv Hoffenheima, a nagradu je naravno zaslužio nakon sjajne sezone na klupi Eintrachta i povijesne pobjede u finalu kupa nad Bayernom 3:1.

Inače, kada je Bild u pitanju, urednici sportske redakcije tog dnevnika dodijelili su nagrade u devet kategorija.

'Evo, stojim ovdje s nagradom u ruci kao predstavnik Eintrachta, dakle stožera i igrača. Ovu nagradu nisam dobio sam, nego svi mi', iskreno je rekao 47-godišnji Kovač koji je na ceremoniju stigao, naravno, kao trener Bayerna.

Na pitanje bi li mijenjao trofej njemačkog kupa za hrvatsko zlato na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Kovač je bez dlake na jeziku, iako je u prvi tren bio malo zbunjen, rekao:

'Oh, teško pitanje, ali moj odgovor je - da! Kao domoljub kažem da bih!', poručio je Kovač te je, usprkos tome što je rođen u Berlinu, u kojem je i igrački stasao, uvijek sanjao o tome kako će nositi hrvatski dres.

Nakon što je okončao igračku karijeru posvetio se trenerskom poslu te je vrlo brzo, poslije vođenja mlade selekcije Hrvatske, bio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. No nastup na SP-u u Brazilu neće pamtiti po dobrome jer Hrvatska nije prošla skupinu…

Njegova izjava kako bi trofej koji je osvojio s Eintrachtom mijenjao za svjetsko zlato samo govori o tome kakav je domoljub. Tom izjavom neke je možda iznenadio, ali je svakako stekao mnoge simpatije hrvatskih navijača.

  • +15
Niko Kovač pred trgom prepunim navijača podigao trofej njemačkog kupa Izvor: Pixsell / Autor: Boris Roessler/DPA/PIXSELL