Šok za Hrvata

Niko Kovač bio je glavni kandidat za klupu velikana, a onda je zbog jedne osobe sve propalo

10.12.2019 u 13:27

Bionic
Reading

Niko Kovač slovio je kao glavni kandidat za preuzimanje Arsenala, ali izgleda da će mu posao pred nosom oteti Carlo Ancelotti koji je navodno već 'bivši' u Napoliju

Niko Kovač postao je pravi hit u Engleskoj nakon što je viđen na susretu West Hama i Arsenala. Bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije i bivšeg trenera Bayerna engleski mediji su proglasili jednim od glavnih kandidata za preuzimanje klupe Arsenala.

Iako je slovio kao vrlo izgledan kandidat za taj posao, izgleda da od toga ipak neće biti ništa, barem ako je vjerovati talijanskim medijima. Oni na to mjesto 'guraju' legendarnog Carla Ancelottija koji bi trebao preuzeti Arsenal već do kraja ovog tjedna. 60-godišnji Talijan jedan je od najboljih trenera na svijetu.

Ancelotti je u karijeri vodio talijansku nogometnu reprezentaciju u kojoj je bio pomoćnik, a kao samostalni trener je sjedio na klupi Reggiane, Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja, PSG-a, Real Madrida, Bayerna i Napolija gdje je i danas. Ipak, talijanski mediji pišu kako je tamo već bivši.

Trener Napolija svojim je igračima rekao da ignoriraju želju predsjednika kluba i prije važne utakmice u Ligi prvaka odu u karantenu. To se naravno nije svidjelo gazdi Napolija koji je igračima odrezao velike kazne. Pojedini mediji pišu i o pojedinačnim kaznama od čak 300.000 eura što jasno pokazuje koliko su u Napoliju ljuti na trenera i igrače.

'Očekuje se da će Ancelotti dobiti otkaz odmah nakon utakmice s Genkom u Ligi prvaka', pišu talijanski mediji.

Njega će na klupi talijanskog prvoligaša zamijeniti Gennaro Gattuso, a Ancelotti bi već u petak mogao biti predstavljen kao novi trener Arsenala. Tako će, barem prema Talijanima, legendarni Ancelotti zapravo pred nosom preuzeti posao koji je trebao dobiti Niko Kovač.