ŠTO JE SVE BILO KOBNO...

Niko Kovač analizirao poraz u Superkupu; hoće li njegovo objašnjenje zadovoljiti čelnike Bayerna?

04.08.2019 u 08:13

Bionic
Reading

U finalu njemačkog nogometnog Superkupa Borussia Dortmund je na svojem stadionu svladala Bayern 2:0, a trener Niko Kovač dao je svoju analizu poraza

Borussia je povela u 49. minuti kada je Sancho probio lijevu stranu obrane Bayern i ubacio u sredinu gdje Paco Alcacer udarcem iz prve pogađa za 1:0.

Pitanje pobjednika riješeno je u 70. minuti kada je za 2:0 pogodio Sancho. Bayern je do kraja stihijski pokušavao, ali rezultat se nije mijenjao.

'Naravno da nam nije drago što smo izgubili, ali moje mišljenje je da uopće nismo loše igrali. Nije to bila sjajna predstava, ali nije bila ni nešto loša. Dominirali smo većinu utakmice, a Dortmund je iskoristio naše dvije pogreške i tako zabio golove. Mi svoje prilike nismo iskoristili i zato je stigao poraz', objasnio je nakon poraza hrvatski stručnjak.

  • +3
Njemački superkup 2019., Borussia D. - Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Tek smo u četvrtom tjednu priprema, bila je to prva utakmica u kojoj su mnogi igrači odigrali punih 90 minuta, ne može se očekivati više u ovakvoj situaciji. Sljedeći puta moramo iskoristiti svoje šanse i manje gubiti loptu na sredini terena jer tako igra ide na ruku Borussiji', priznao je Kovač.

Bayern je zadnje tri godine u sezonu ulazio kao pobjednik Superkupa, ali je Borussia prekinula taj niz te je zasluženo podigla trofej koji joj je šesti u povijesti (jedan manje od rekordera Bayerna).