IZBOR WORLD SOCCERA

Nikin transfer među 50 najvažnijih u povijesti

09.03.2010 u 11:34

Bionic
Reading

Ugledni nogometni magazin World Soccer izabrao je 50 najvažnijih transfera u posljednjih 50 godina, a na uglednoj listi našao se i hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar

Nogometni mjesečnik World Soccer je iznimno cijenjen. Od 1982. njegovi novinari biraju nogometaša, trenera te momčad godine, zadnjih pet godina i najboljeg mladog igrača svijeta, a posljednje dvije i suca. World Soccer je odabrao i 100 najboljih igrača u 20. stoljeću, a sada i 50 transfera koji su bili najvažniji za sam nogomet. U izboru nije bila presudna vrijednost prelaska ili veličina momčadi.

Na toj listi našao se i Niko Kranjčar zbog svojeg prelaska iz Dinama u Hajduk u siječnju 2005. za 1,2 milijuna funti. Autori teksta naglašavaju da je taj transfer kapetana Dinama u Hajduk bio tretiran kao izdaja, a da je menadžer hrvatskog reprezentativca ubijen u svibnju iste godine.

Naravno, na listi su se našli i transferi iz 2009 - Kake iz Milana i Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real, kao i transfer između Intera i Barcelone (Samuel Eto'o – Ibrahimović). Spomenut je i bijeg Luisa Figa iz Barcelone u Real (2000), kao i prelazak Zinedinea Zidanea u 'kraljevski klub' godinu dana kasnije.

Među 50 najvažnijih uvršten je i transfer Roberta Baggija iz Fiorentine u Juventus (1990), Lionela Messija iz Newell's Old Boysa u Barcelonu (2000), Ronalda iz Barcelone u Inter (1997), Diega Armanda Maradone iz Barcelone u Napoli (1984)…