SLATKE ŠTIMČEVE BRIGE

Nikica Jelavić golom dokrajčio engleske prvake

16.03.2013 u 16:37

Bionic
Reading

Golovima Leona Osmana i Nikice Jelavića Everton je na Goodison Parku sa 2-0 savladao Manchester City u 30. kolu engleskog nogometnog prvenstva

Otvarajući je gol na susretu zabio Leon Osman u 32. minuti, dalekometnim udarcem ljevicom s nekih 25 metara. Putanja lopte zbunila je vratara 'građana' Joa Harta koji je ostao ukupan na mjestu, dok je lopta odsjela u mreži. Bio je to Osmanu peti ovosezonski gol, a drugi u zadnja tri kola.

Igrao je Everton od 61. minute bez isključenog Stevena Pienaara, koji je zaslužio drugi žuti karton, ali nije uspio postići gol. Najbolju priliku za 'građane' imao je u 67. minuti Carlos Tevez, ali je njegov udarac zaustavio vratar Evertona Jan Mucha. Slovački je vratar dobro reagirao i u 79. minuti kada je pravovremeno izletivši zaustavio dobru priliku Pabla Zabalete, te je općenito ukrotio sve opasne pokušaje aktualnih prvaka.

U završnici susreta, u trećoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade, konačan je rezultat lijepim golom postavio Jelavić. Hrvatski je napadač efektno završio jedan kontranapad, poentiravši ljevicom, malo iskosa s desne strane izvan ruba kaznenog prostora, s nekih 17 metara savladavši vratara Harta koji je istrčao na rub peterca.

Bio mu je to sedmi ovosezonski premierligaški gol, a prvi nakon 16. kola kada je zabio Tottenhamu. Inače, Jelavić je u igru ušao tek u 90. minuti, a zabio je samo tri minute kasnije.

Ovim je porazom City praktički predao naslov u ruke gradskog rivala Manchester Uniteda koji ima priliku domaćom pobjedom nad Readingom pobjeći na ogromnih 15 bodova prednosti devet kola prije kraja.

Premierliga, 30. kolo:
Everton - Manchester City 2-0 (Osman 32, Jelavić 90+3)

Redoslijed: 1. Manchester United 71 (28 utakmica), 2. Manchester City 59 (29), 3. Tottenham 54 (29), 4. Chelsea 52 (28), 5. Everton 48 (29), 6. Arsenal 47 (28), 7. Liverpool 45 (29)...