STERLING SE OGLASIO

'Nikada neću prodati Clipperse i tužit ću NBA ligu dok sam živ!'

10.07.2014 u 10:41

Bionic
Reading

Kontroverzni vlasnik košarkaškog NBA kluba Los Angeles Clippersa Donald Sterling imao je izljev bijesa tijekom drugog dana saslušanja u slučaju prodaje momčadi koju je izvršila njegova supruga Shelly.

NBA liga je, podsjetimo, doživotno izbacila Sterlinga iz NBA lige, nakon što je snimljen razgovor između njega i njegove ljubavnice u kojem je 80-godišnji vlasnik rasistički uvrijedio Afroamerikance. Shelly Sterling je nakon toga, kao njegova zamjenica, prodala momčad bivšem izvršnom direktoru Microsofta Steveu Ballmeru

Sterling se žestoko usprotivio takvom scenariju, tvrdeći da njegova supruga nije imala pravo prodati klub, jer ne posjeduje nijednu dionicu u njemu. Osim toga, Sterling na sudu tuži NBA ligu zbog kršenja njegove privatnosti i nepravednog izbacivanja iz NBA lige.

'Slušajte me i dobro zapamtite... Nikada neću prodati momčad i sve dok sam živ ću tužiti NBA ligu zbog kršenja mojih ljudskih prava', rekao je bijesno Sterling, kojem je po završetku suđenja pokušala pristupiti supruga, no tada je uslijedila bijesna reakcija.

'Miči se od mene, svinjo jedna!'

Tijekom saslušanja Sterling je izjavio da je volio svoju suprugu, ali da mu je ona okrenula leđa i izdala ga.

'Prevarila me, iako sam joj vjerovao. Nikada nisam mislio da žena neće stajati uz svog supruga', rekao je Sterling, koji je potom objasnio kakva je prava imala njegova supruga u prodaji Clippersa za dvije milijarde američkih dolara.

'Apsolutno nikakva prava nije imala. Ne posjeduje nijednu dionicu, stoga nema nikakvih prava. Moja se supruga prepala čelništva NBA lige. Bojala se da će joj uzeti sve što je u životu stekla i zato je išla prodati momčad', objasnio je Sterling.

Vlasnici preostalih 29 momčadi glasat će 15. ovog mjeseca da li odobravaju prodaju Clippersa Ballmeru, a to je ujedno i rok koji je potencijalni novi vlasnik stavio da se treba donijeti konačna odluka. Ukoliko momčad ne bude imala novog vlasnika do 15. rujna, onda bi liga mogla staviti klub na aukciju.