mladi talenti se pokazali

Nikad se nisu kvalifikacirali na nogometni SP, a sada odjednom igraju u finalu!

08.06.2017 u 16:16

Bionic
Reading

Venezuela je na glasu kao najslabija nogometna nacija u Južnoj Americi, no na Svjetskom U-20 prvenstvu u Koreji njihova juniorska selekcija pobjedom protiv Urugvaja plasirala se u veliko finale...

Venezuela se nikad u svojoj povijesti nije uspjela kvalifikacirati na neko seniorsko Svjetsko nogometno prvenstvo, a vrlo loše stoji i ovaj put te sigurno neće vidjeti Rusiju sljedeće godine. No, čini se da za ovu zemlju dolaze bolji nogometni dani, jer generacija koja dolazi puno obećava.

Na juniorskom SP-u koje se trenutno održava u Koreji venezuelanska U-20 reprezentacija ostvarila je najveći nogometni uspjeh ove zemlje. Pobjedom protiv Urugvaja u dramatičnoj utakmici izborila je plasman u finale, u kojem će ovog vikenda protiv Engleske igrati za titulu prvaka svijeta.

Bilo je to prvi put da se Venezuela uopće probila na jedno prvenstvo svijeta mladih i odmah je dogurala do finala. Junak nacije postao je Samuel Sosa koji je iz slobodnjaka u sudačkoj nadoknadi izborio produžetak, a zatim je Wuilker Farinez obranio dva penala pri izvođenju udaraca s bijele točke i odveo svoju selekciju u finale.

Venezuela pobijedila Urugvaj Autor: YouTube

Veliki je ovo dan u nogometnoj povijesti Venezuele, a sada ostaje samo pitanje hoće li ova generacija uspjeti i u seniorskom nogometu...