ferrari želi naslov

Nikad otvorenije nije se pričalo o senzacionalnom transferu u Formuli 1

29.11.2019 u 18:29

Bionic
Reading

Iako se već neko vrijeme glasno šaputalo da bi se u svijetu Formule 1 mogao dogoditi veliki transfer, ovog petka po prvi se put pojavila i službena izjava jednog od čelnika Ferrarija

Čelnici Ferrarija prvi su put javno priznali da razmišljaju o dovođenju šesterostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1, Britanca Lewisa Hamiltona u svoje redove.

Ferrarijev post bez naslova traje još od 2007. godine, kada ga je talijanskoj momčadi donio Kimi Raikkonen, te je jasno da u Ferrariju itekako razmišljaju kako prekinuti dominaciju Mercedesa.

Naravno, da bi u tome uspjeli, treba im odličan vozač, a ako se zna da je Hamilton sa šest osvojenih naslova odmah do najvećeg u povijesti ovog sporta Michaela Schumachera (op.a. sedmerosturki je prvak), jasno da je Britanac prvi izbor Ferrarija.

  • +9
Formula 1, Velika nagrada Brazila Izvor: EPA / Autor: Fernando Bizerra

Hamiltonu ugovor s Mercedesom istjeće na kraju sljedeće sezone i od 2021. godine postat će slobodan, a šef Ferrarija Mattia Binotto dao je zanimljivu izjavu koja je pokrenula brojne špekulacije.

'Lewis je sasvim sigurno nevjerojatan vozač, fantastičan i činjenica da je slobodan od 2021. godine čini nas sretnim', rekao je Binotto i dodao:

'Ima još vremena za odluke, sretni smo s vozačima koje imamo u ovom trenutku, ali u određenom trenutku sljedeće sezone morat ćemo razmišljati što ćemo napraviti za sezonu koja počinje 2021. godine', rekao je Binotto.

Hamilton će sigurno pričekati odluku Tota Wolffa, suvlasnika i šefa Mercedesa koji je naglasio da nije siguran kakva je njegova, ali i budućnost Mercedesa u Formuli 1.

'Lewis i ja smo postali jako bliski u zadnjih sedam godina. Zajedno smo došli u Mercedes i izgradili povjerenje. Volio bih i ja znati ostaje li on i kakvi su njegovi planovi za budućnost', rekao je Wolff.

Hamilton trenutno zarađuje 40 milijuna funti godišnje, a s obzirom na to da u siječnju puni 35 godina, do kraja karijere sigurno će potpisati još jedan veliki ugovor.