UTRKA LEGENDI

Nika najbolja, Janica opet bez jednog štapa

06.01.2013 u 19:58

Bionic
Reading

Bivša hrvatska skijaška reprezentativka Nikla Fleiss pobjednica je humanitarne utrke 'dm Zagreb Ski Legends' koja je održana na sljemenskom Crvenom spustu.

Nika je u finalu bila bolja od 55-godišnjeg Švicarca Petera Mullera, najstarijeg sudionika utrke. Osvajač dvije srebrne medalje s OI u Sarajevu u Zagreb je stigao bez skija, kako je u šali kazao jer mu 'nisu stale u mali zrakoplov kojim je doletio' pa ih je morao posuditi. Muller je tijekom karijere ostvario 24 pobjede u Svjetskom kupu, pri čemu čak 19 u spustu.

Treće mjesto osvojio je Marc Girardelli, osvajač pet velikih Kristalnih globusa, koji je rođeni Austrijanac, ali je nastupao za Luksemburg. Girardelli je u borbi za 'broncu' pobijedio Austrijanca Thomasa Sykoru, bivšeg osvajača malog Kristalnog globusa u slalomu (1997, 1998). U ranijim utrkama ispale su bivše hrvastke reprezentativke Janica Kostelić i Ana Jelušić. Nastupili su Alberto Tomba, Bojan Križaj...

Janica kao 2006.

Janica Kostelić stazom se spustila bez štapa i rukavice, baš kao što je to učinila 2006. kada je završila treća u utrci. Zato je ispala u prvom krugu od Amerikanke Tamare McKinney.

Bivše legende svjetskog skijanja, koje su tijekom karijere ukupno osvojile 52 medalje na olimpijskim igrama i svjetskim prvenstvima, ali i deset ukupnih pobjeda u Svjetskom kupu, 27 malih globusa, 200 pojedinačnih pobjeda u Svjetskom kupu i 500 postolje, nastupili su u humanitarnoj utrci za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Glavni sponzor humanitarne utrke DM će donirati godišnje zalihe higijenskih i kozmetičkih proizvoda.

Direktor bolnice Ivan-Željko Weiss zahvalio se, kako je rekao, umjetnicima skijanja što su se sjetili i djece koja su vezana za krevet cijeli život i koja su smještena u ustanovi koja se nalazi u podnožju cilja u koji će legende sutra ući na kraju svoje utrke.