LIGA PRVAKA

Nijemci ne igraju dobro; Mandžukić i Griezmann prijete

25.02.2015 u 11:42

Bionic
Reading

Bayer Leverkusen pred svojim navijačima, u sklopu osmine finala Lige prvaka, dočekuje Atletico Madrid (20:45) predvođen našim Mandžukićem.

Drugu utakmicu u nizu Bayer je izgubio bodove u sudačkoj nadoknadi. Sve su glasnije kritike na račun trenera Schmidta kojem bi prolazak Atletica skinuo golem teret s leđa. No, Španjolci trenutno izgledaju bolje.

U Leverkusenu se ove kalendarske godine ne mogu pohvaliti niti formom niti rezultatima. Da je igra bolje više bi potencirali pitanje (ne)sreće, no ovako se čini da bolje nisu ni zaslužili. Protiv Wolfsburga su izgubili u sudačkoj nadoknadi (primili pet golova kod kuće?!), na gostovanju u Augsburgu im je suparnički golman u 94. minuti zabio za izjednačenje...

'Na trenutak moramo zaboraviti Bundesligu i fokusirati se na Ligu prvaka. Atletico je vrlo dobra i uigrana momčad. Ove sezone su potvrdili kako lanjski uspjeh nije bio slučajan. Svjesni smo da smo u ova dva susreta autsajderi za prolazak, no borit ćemo se dok god bude šanse. To dugujemo sebi i navijačima', rekao je Schmidt u najavi utakmice.

On je u zadnje vrijeme zbog suspenzija i ozljeda radio stalne rošade u ekipi, a čini se da će ih biti i danas. Ozlijeđeni su braniči Jedvaj, veznjak Bender i napadač Kruse, dok je suspendiran standardni stoper Toprak. Nije riječ o nenadoknadivim hendikepima, no domaći trener bi sigurno volio da ima na raspolaganju ovaj obrambeni dvojac koji je bio standardan u prvom dijelu sezone.

Napadač Drmić je zabio Augsburgu te je čini se time kupio mjesto u početnom sastavu i danas. Kiessling je ionako u padu forme, pa to i neće biti veliko iznenađenje.

'Protiv Atletica nitko ne voli igrati. Defanzivno su vrlo snažni i ne dozvoljavaju puno prilika pred svojim golom. Ipak, mi moramo tražiti dobar rezultat kod kuće kako bi se mogli nadati u uzvratu', zaključio je Schmidt.


Bez obzira što je on pričao o ofenzivnom potencijalu svoje ekipe, ne treba računati na previše rizika u njihovoj igri. Oni bi najopasniji mogli biti poslije prekida (odličan izvođač Calhanoglu), a prioritet bi im mogao biti čuvanje vlastitog gola. Iako, pitanje je koliko bi to moglo biti pametno s obzirom da su u Bundesligi primili 9 golova u zadnje tri utakmice...

Prije desetak dana Atletico je na gostovanju u Vigu odigrao možda i najlošiju utakmicu sezone, te zasluženo doživio poraz. Ispalo je ipak kako se radilo samo o lošem danu momčadi Diega Simeonea, jer već ovog vikenda Los Colchonerosi su izgledali mnogo bolje i bez previše muke pogotcima Mandžukića i Griezmanna sa 3:0 svladali Almeriju.

Koliko je argentinski strateg bio zadovoljan posljednjim nastupom najbolje se vidi iz njegovih najava kako će danas protiv Bayera na teren poslati identičan sastav. U ovom trenutku postoji tek jedan upitnik oko sastava, ali na Simeoneovu žalost radi se o njegovom ponajboljem igraču. Naime, Turčin Arda Turan požalio se nakon prvenstvenog susreta na bolove u nozi i većina ga medija danas vodi kao upitnog. Na posljednjim treninzima Turanovu poziciju preuzimao je Raul Garcia, pa postoji mogućnost da njega vidimo na terenu.

Osim upitnog Turčina, Simeone nema većih problema s izostancima. Izvan pogona ostat će mu otprije ozlijeđeni Koke Resurrecion, te mladi stoper Jose Gimenez koji je bolestan. Gimenez se ove sezone nametnuo treneru dobrim nastupima, ali ipak prvi stoperski par i dalje čine Diego Godin i Joao Miranda.

'Gostovanje u Leverkusenu velika je utakmica za nas. Pokušat ćemo što više držati loptu u svom posjedu kako bismo na taj način kontrolirali utakmicu. Budemo li u posjedu lopte Bayer će se morati dobro potrošiti radeći pritisak na nas što je i moja glavna ideja. U odličnoj smo formi i entuzijastično pristupamo Ligi prvaka, ali trebamo ostati maksimalno fokusirani, jer jedino kada smo takvi uspijevamo ostvariti dobre rezultate', kazao je u najavi Diego Simeone koji će na upit o favoritu ponuditi njegov uobičajen odgovor:

'Ne mislim da smo favoriti protiv Bayera. Počinjemo 180 minuta sa 0-0 i svašta se tu može dogoditi!'