KULMINACIJA NEZADOVOLJSTVA

Nije Zlatko Dalić jedini! Karim Benzema nastavio se preko društvene mreže obračunavati s Fifom

01.03.2023 u 11:30

Bionic
Reading

Realov golgeter Karim Benzema nastavio je iskazivati nezadovoljstvo proglašenjem najboljeg igrača svijeta za 2022. godinu prema izboru FIFA-e koja je otišla u ruke Lionela Messija

Benzema je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo Europski i Španjolski superkup, Klupsko svjetsko prvenstvo i zbog svojih golova bio najzaslužniji za te trofeje. Trebao je biti i na SP-u u Katru, ali nije zbog ozljede, a za finale nije dobio poziv od izbornika Didera Deschampsa, a izgleda da je upravo Mundijal presudio u izboru nogometaša za prošlu godinu.

Benzema je osvajač Zlatne lopte za 2022. godinu, a uz Messija i Mbappea bio je jedna od glavnih kandidata za prestižnu nagradu The Best, koju dodjeljuje FIFA prema glasovima kapetana i izbornika reprezentacija. No završio je kao treći u ukupnom poretku.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Parizu nije bilo predstavnika Reala, a razlog je upravo odluka da nagrada ode u ruke Messija. Razočaran ovom odlukom Benzema je prvo objavio bizaran story na svom Instagramu gdje nepoznata osoba u videu poručuje: Lažovi, da, lažovi.

  • +7
Fifina Ceremonija nagrade The Best, 2023. Izvor: Profimedia / Autor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Dan kasnije Benzema je nastavio s nezadovoljstvom preko društvenih mreža. Prvo je objavio zajedničku sliku sa Viniciusom Jr. uz opis 'The Beasts' (zvijeri), jasno aludirajući na odluku FIFA-e da se iz najboljih 11 u protekloj godini izostavi brazilski napadač. Nakon toga je podijelio objavu jedne stranice koja ističe sva njegova postignuća u protekloj godini, a zatim fotografiju gdje nasmiješeno pozira uz poruku: 'Laku noć'.

Podsjetimo, hrvatski izbornik Zlatko Dalić odbio je sudjelovati u Fifinom izboru za najboljeg nogometaša svijeta za 2022. U našoj anketi pitali smo vas: