TONU KAO SJEKIRA

Nije sve u lovi... Barca i Subašić između Engleza i sramote

12.03.2015 u 11:15

Bionic
Reading

Liverpool je svoje u Ligi prvaka odigrao još lani, a sinoć mu se na izlaznim vratima pridružio i vodeći sastav Premiershipa Chelsea. Englezi imaju još dvije prilike, ali ne prevelike...

Englezi su već prije dvije godine doživjeli isti šok. United i Arsenal ispali su u osmini finala Lige prvaka i nacija koja se voli nazivati kolijevkom nogometa i u čije se klubove upumpava daleko najviše novca nije imala predstavnika među najboljih osam sastava na kontinentu.

Povećali su ulaganja, dodatno poskupjeli ulaznice i učinili sve da im se to dugo ne ponovi, ali već idućeg tjedna mogli bi se ponovno okrenuti televizijskom praćenju bitke za europski naslov. Liverpool je ispao u skupinama, Chelsea je ispao od desetorice Prižana, i ostali su im još Manchester City i Arsenal.


City je u prvom ogledu na svom travnjaku poražen od Barcelone sa 1:2, a Suarez i društvo ušli su u veliku formu koja ne ostavlja previše nade prilično rastrojenom Pellegrinijevom sastavu. Vratili su se na vrh primere, pucaju od samopouzdanja, a posljednji put su na Nou Campu izgubili rezultatom koji je potreban Cityju još prošloga travnja. Od Reala, daleko ozbiljnije momčadi od Cityja kojega se ipak ne smije otpisati unaprijed.


Iako na papiru Monaco nije u toj kategoriji još bi teže moglo biti Arsenalu. U Londonu su od 'offshore kluba' poraženi s 1:3 i u uzvratu moraju zabiti barem tri gola, a Monaco se diči najčvršćom obranom u natjecanju i predvođeni vratarom Subašićem izgradili su najtvrđi obrambeni bedem Lige prvaka. Arsenal podiže formu i sigurno je spreman za veliku bitku, ali statistički podaci pokazuju koliko će Wengeru biti teško.

Naime, Monaco je zadnji put više od dva gola primio prije pet mjeseci od Bordeauxa, a tri gola su doma zadnji puta primili 24. ožujka 2010. godine od Sochauxa. Prije pet godina! Englezi su pred velikim razočaranjem, ali još imaju priliku za popravni. Posljednju.