TVRDI KUBICA

Nije strah dotukao Massu, nego 'kanibal' Alonso!

17.12.2013 u 10:11

Bionic
Reading

Robert Kubica vjeruje da nesreća u Budimpešti 2009. godine nije usporila Felipea Massu, već je njegov problem timski kolega Fernando Alonso

Poljski 29-godišnji vozač imao je nekoliko teških F1 nesreća u svojoj karijeri, uključujući i onu groznu u Kanadi 2007. godine te onu u Italiji na reliju 2011. godine koja mu je dotukla karijeru u elitnom automobilističkom natjecanju. Ipak, ne smatra da nesreća može dovesti do toga da se vozač kasnije boji za volanom bolida pa ne vjeruje da je Massu dotukla opruga s bolida Rubensa Barrichella 2009. godine u Budimpešti, koja ga je spremila u bolnicu.

'Siguran sam da strah nema nikakve veze s Massinim problemima. I on će vam to potvrditi. Kad uđete u bolid toliko ste koncentrirani da nema mjesta za strah. Postoje puno veći faktori koji mogu utjecati na nastupe. On nema sreće jer ima kanibala za timskog kolegu,' kaže Robert Kubica koji ima ne može na glas reći ono što misli: da je Alonso bolji vozač od Vettela.

'Ne mogu na to odgovoriti. Kad imaš takvu ekipu kao Vettel, to ti daje ogromno samopouzdanje, Bilo koji od deset najboljih F1 vozača bi bio nepobjediv u toj situaciji. S druge strane, Alonso mora stalno forsirati, muči se, kao i njegova ekipa. Moraju raditi nemoguće stvari, jer one uobičajene nisu dovoljne. Recimo to ovako: Vettel je u ravnom tunelu koji vodi do pobjede, a Alonso u kompliciranom labirintu,' zaključio je čovjek koji će sljedeće sezone voziti za Ford u WRC-u.