ZAŠTO GA NIJE BILO?

'Nije mi jasno, Alonso je donio čudnu odluku!'

14.02.2013 u 14:56

Bionic
Reading

Bivši F1 vozač Nikki Lauda ne zna zašto je Fernando Alonso odlučio propustiti prvu rundu zimskog testiranja u Jerezu.

Svjetski prvak iz 2005. i 2006. godine odlučio je produžiti godišnji odmor i ne voziti na prvom testiranju u Jerezu. Umjesto njega Felipe Massa odradio je čak tri dana s novim F138 bolidom, dok je test vozač Pedro de la Rosa vozio posljednjeg dana. Ferrari je u Massinim rukama bio najbrži na testiranju.

'Felipe je jedan od najboljih vozača na svijetu. Mi u Ferrariju pomažemo jedni drugima i meni je bilo drago što sam mu mogao prepustiti testiranje u Španjolskoj,' poručio je iz dalekog Dubaija Fernando Alonso, koji je 31-godišnjem Brazilcu dao priliku da se što bolje navikne na novi bolid.

Stručnjacima pak nije jasno zašto je Fernando propustio Jerez. Nije prvi vozač koji se odlučio za takav potez. McLaren je znao doći s test vozačima na prvi krug testiranja u Valenciju, dok se još vozilo na Riccardo Tormo stazi. No u vrijeme varljivih Pirelli guma na kojima treba provesti što više vremena da bi se vozač prilagodio, Alonsova odluka produženog odmora možda i nije tako razumna.

'Nije mi jasno, to je čudna odluka,' komentirao je Nikki Lauda odluku Španjolca. Ipak, treba reći da će Alonso dobiti više dana na stazi od Masse u Barceloni u sljedeća dva tjedna, pa će imati priliku nadoknaditi propušteno testiranje u Jerezu.