na pomolu veliki posao

Nije izgledalo dobro za bivšeg dinamovca, ali nije gubio nadu i sad je na pragu potpisa za Real Madrid koji za njega daje 30 milijuna eura

12.05.2020 u 08:28

Bionic
Reading

Gabriel Dos Santos Magalhaes na pragu je Real Madrida koji je navodno spreman isplatiti Lilleu 30 milijuna eura, koliko će Francuzi tražiti

Gabriel Dos Santos Magalhaes u Dinamu nije ostavio dubok trag, ali sada bi mogao ispisati povijest svjetskog nogometa. 22-godišnjeg Brazilca koji je u zagrebačkom sastavu igrao uglavnom za B momčad, želi veliki Real Madrid. Mladi stoper je u Dinamo stigao u veljači 2018. godine iz Lillea.

Francuski ga je sastav godinu dana ranije kupio od brazilskog Avaíja za tri milijuna eura, a onda posudio najprije Troyesu pa potom i Dinamu. Za drugu momčad 'modrih' je odigrao 10 utakmica i zabio jedan gol, dok je za prvu ekipu upisao jedan nastup u porazu od Rijeke na Maksimiru od 0:1 kada je Nikola Jurčević priliku dao nekolicini mladih igrača.

Brazilac se iz Dinama vratio u Lille i čekao svoju priliku, a ona mu se ukazala kada su mu se dva suigrača ozlijedila na duže vrijeme. Malo po malo utaborio se u prvih 11 Lillea i postao nezamjenjiv. Ove je sezone u 34 utakmice zabio jedan gol, a dobre igre privukle su pažnju brojnih velikana.

Mundo Deportivo tvrdi da se na ovu listu upisao i Real Madrid koji je ozbiljno zagrizao za Gabriela. Osim 'kraljeva', Brazilca prate i Chelsea, Napoli i Juventus. Ugovor s Lilleom mu traje do ljeta 2023. godine, a navodno ga Francuzi ne planiraju pustiti ispod 30-40 milijuna eura.