pucanj u prazno

Nije istina što Talijani pišu, Marcelo Brozović u ovom trenutku uopće ne pregovara s Interom

01.05.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Već se dugo spominje mogući transfer Marcela Brozovića iz milanskog Intera. No, iako talijanski mediji ovog petka prenose vijest kako hrvatski reprezentativac postavlja uvjete oko novog ugovora i traži povećanje plaće, to u ovom trenutku nije istina

Marcelo Brozović od siječnja 2015. godine, kada je napustio Dinamo, stanuje na Giuseppe Meazzi. Prvo je došao na posudbu, a onda je u ljeto 2016. postao i službeno igrač milanskog Intera.

Iz godine u godinu je rastao, a pravi procvat doživio je ove sezone s dolaskom Antonija Contea, te je postao glavni igrač 'crno-plavih'.

S Interom ga ugovor veže do ljeta 2022. godine, s time da u ugovoru ima odštetnu klauzulu, od 60 milijuna eura, (ali koja vrijedi do 15. srpnja), što Interu u jednu ruku otežava posao, jer velikani koji su opasno zagrizli za Brozovića, dobili bi ga za taj 'simbolični' iznos, s obzirom na to koliku vrijednost Brozović trenutno ima i koju donosi na terenu.

I vjerojatno iz tog razloga preko talijanskih medija svakodnevno stižu 'probni baloni' o željama Brozovića, kojeg bi Inter želio zadržati i nakon 2022. godine. Lupaju se cifre u navodnim Brozovićevim potraživanjima, što iz vrlo pouzdanih izvora znamo da nisu točna. Ili bolje rečeno, uopće komunicirana prema čelnicima Intera, jer u ovo vrijeme dok su preporuke da se ne putuje te održavaju bilo kakvi socijalni kontakti, Brozovićevi zastupnici nisu uopće u razgovorima s Interovim čelnicima. I gotovo sigurno neće biti prije lipnja.

Nema tu nikakvih tajni, niti držanja 'fige u džepu', jer Brozovićev status u Interu je poznat i neupitan.

Ono što mu ide u prilog, jest interes velikih klubova, poput Reala, Liverpoola, neki kažu i Barcelone, i jasno je da će se na temelju takvog statusa na nogometnom tržištu, njegovi menadžeri pobrinuti da vrlo brzo, odnosno čim budu otvorene granice, potpiše najunosniji ugovor karijere.