WOLFF KONTRA OPTUŽBI

'Nije istina da Mercedes sabotira Lewisa Hamiltona!'

05.05.2016 u 09:09

Bionic
Reading

Ravnatelj Mercedesa Toto Wolff smatra optužbe da njegova momčad ove sezone sabotira bolid Lewisa Hamiltona potpuno neutemeljenima...

Podsjetimo, britanski 31-godišnji šampion imao je u prve četiri utrke ove sezone više kvarova na svom bolidu nego u prethodne dvije godine. Posljednji su se dogodili u kvalifikacijama te na utrci u Sočiju, a Hamilton po četvrti put nije bio niti blizu kolegi Nici Rosbergu.

Brzo su se pojavile teorije urote koje tvrde da Mercedes namjerno sabotira bolid Hamiltona, kako bi malo Rosberg osvajao trofeje, zbog čega je ekipa čak i morala dati službeno priopćenje, a oglasio se i ravnatelj.

'Te tvrdnje ne shvaćamo ozbiljno. Lewis je s nama osvojio dva prvenstva u prošlosti i uvijek mu dajemo sve najbolje na svakoj utrci. Samo je pitanje što je u glavi ljudima koji to tvrde,' kaže Toto Wolff i dodaje:

'Naravno da to ne radimo namjerno, a luđake koji misle da bismo ugrozili našeg vozača koji je dvostruki svjetski prvak ne želim ni ignorirati. Ovo je mehanički sport i nikad to ne bismo dopustili.'

Hamilton se nada prekidu crne serije za dva tjedna u Barceloni, kad je na rasporedu njegov novi okršaj s Rosbergom.