sjajna zarada

Nije Dinamo osvojio samo tri boda, u klupsku je blagajnu 'kapnula' i poprilična svota

21.09.2018 u 11:03

Bionic
Reading

Dinamo je u 1. kolu Europske lige na Maksimiru razbio turski Fenerbahče 4:1. Momčad Nenada Bjelice odigrala je fantastičnu utakmicu, a uz veličanstvenu pobjedu 'modri' su nogometaši za tri osvojena boda od Uefe utržili i vrijednu novčanu nagradu

UEFA je već tradicionalno 'darežljiva', posebno za uspjehe u svojim klupskim natjecanjima, kako u Ligi prvaka, tako i u nešto manjem omjeru u Europskoj ligi.

Dinamo je tako ove sezone kroz kvalifikacije za Ligu prvaka te plasmanom u Europsku ligu zaradio oko osam milijuna eura, a nakon sjajne predstave i fantastične pobjede 4:1 protiv Fenerbahčea u 1. kolu Europske lige klupska je blagajna još i punija.

Naime, UEFA svaku pobjedu u Europskoj ligi 'honorira' s 570.000 eura, toliko je Dinamo utržio slavljem u četvrtak navečer na Maksimiru. Nije za baciti, definitivno. No, svi se nadaju kako će toga biti još i više, momčad Nenada Bjelica igra sjajno, pa nove pobjede ne bi smjele izostati. A ako se i zalomi koji remi, neće biti frke. Osvojeni bod u Europskoj ligi vrijedi 190.000 eura, i to je fina svota...

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Maksimirska blagajna mogla bi se dodatno napuniti uspije li Dinamo izboriti proljeće u Europi. A nakon sjajne igre i pobjede nad Fenerbahčeom to više nije samo pusti san. Dakle, pobjednik skupine Europske lige od Uefe će dobiti milijun eura, drugoplasirana momčad 500.000 eura.

Još izdašnije su nagrade u nokaut fazi natjecanja - plasman u šesnaestinu finala je 500.000 eura, prolazak u osminu finala 1,1 milijun eura, četvrtfinale je 1,5 milijuna eura, polufinale 'vrijedi' 2,4 milijuna eura, plasman u veliki finale je 4,5 milijuna eura, a pobjedniku Europske lige, osim izravnog plasmana u Ligu prvaka, pripast će i novčana nagrada od 8,5 milijuna eura!