EVO GDJE GLEDATI

'Nije bilo ugodno nakon Rujevice, a Osijekova najveća snaga nije Mierez, već...'

30.07.2023 u 10:24

Bionic
Reading

Nakon teškog poraza na Rujevici kod Rijeke (0:4), pred nogometašima Rudeša prvo je ovosezonsko 'domaćinstvo', iako na stadionu u Kranjčevićevoj Rudeš zapravo igra kao gost. Momčad Roberta Prosinečkog od 18.45 sati (MAXSport 1), igrat će protiv Osijeka

Ove nedjelje od 18.45 sati na stadionu u Kranjčevićevoj, Rudeš je u utakmici 2. kola SuperSport HNL-a domaćin Osijeku. Najavu utakmice dao je i kapetan Rudeša, 23- godišnji Tomislav Srbljinović.

Naravno, nakon poraza od 4:0 na Rujevici protiv Rijeke, nije bilo ugodno.

'Igrači su se okrenuli novoj utakmici, sigurno da nije ugodno nakon visokog poraza, ali novi tjedan donosi novu utakmicu i priliku za dokazivanjem i igrači su spremni za to bez obzira na to što se dogodilo prošlog vikenda', rekao je Srbljinović.

Kakav Rudeš navijači mogu očekivati protiv Osijeka?

'Možemo očekivati Rudeš koji je rastrčan, borben i željan dokazivanja. Svjesni smo da igramo protiv jako dobre momčadi, ali želimo ostvariti pozitivan rezultat i dat ćemo sve od sebe da do njega dođemo'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Slavonci u Zagreb dolaze nakon visoke prvenstvene pobjede nad Slaven Belupom, ali i europske pobjede. Kako zaustaviti Miereza…

'Osijek je kvalitetna ekipa i to su pokazali u svoje zadnje dvije utakmice u kojima su pobijedili i demonstrirali jako dobru igru. Mislim da Osijekova snaga leži u cijeloj ekipi i da se ne treba fokusirati samo na Miereza jer te Osijek može kazniti i s drugih pozicija', poručio je Srbljinović.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Sažetak utakmice Rijeka - Rudeš Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Što se tiče druge strame, Osijeku nije problem preuzeti ulogu favorita, to se mora podrazumijevati, ali nije samo to dovoljno da se svlada protivnika. Zna to i Stjepan Tomas i tako će i pripremati momčad u ovih par dana, da bi opet bila kompaktna, odlučna i učinkovita. Igrajući paralelno na dva kolosijeka poput Osijeka, treba dobro odvagati i kako što racionalnije rasporediti snage, a da se ne poremeti balans kojeg ima. Isto tako, pokazalo se da igrači koji ulaze s klupe mogu svoju ulogu odigrati također na potrebnoj razini, dok oni čija je minutaža na terenu zasad prazna nestrpljivo čekaju svoju šansu. U konkurenciju se svakako vraća stoper Stefanos Evangelou koji je morao propustiti prvi europski ispit, a za ozlijeđene igrače je još prerano da se bilo koji od njih stavi na raspolaganje stručnom stožeru.