KRITIČAN PREMA F1

Ni Prostu nije jasno: Alonsu će biti jako teško!

05.03.2015 u 11:57

Bionic
Reading

Četverostruki F1 prvak Alain Prost priznaje da mu je nesreća Fernanda Alonsa čudna i da je Španjolac u puno težoj situaciji od njega kada je stigao u McLaren Hondu. Također oštro krizira modernu Formulu 1...

Prost je vozio McLaren od 1984. do 1989. godine, pritom osvojivši tri od četiri svoja naslova pa nije ni čudo što je upravo njega španjolska Marca intervjuirala uoči nove sezone, u koju Fernando Alonso ulazi nakon ozbiljne ozljede zarađene u nerazjašnjenoj nesreći u Barceloni.

'Znam isto što i svi, ono što sam vidio ili pročitao. Samo nekoliko ljudi zna što se zbilja dogodilo. Nemam iskustva o tom pitanju, ali vidio sam da su službena priopćenja čudna, ali ne želim donositi sudove, glavno da je vozač dobro,' rekao je Alain Prost koji je došao 1984. godine u McLaren spreman osvajati titule, za razliku od Alonsa:

'Ne može se to usporediti. Radi se o novoj tehnologiji, velik je to izazov i za McLaren i za njega. Bit će to dug put da bi bili konkurentni. Kad si mlad, možeš podnijeti takav izazov, ali za njega će biti jako teško. Nadam se da će imati uspjeha s McLaren Hondom, no definitivno će biti teško.'

Francuski šampion nema pozitivno mišljenje o sadašnjoj Formuli 1.

'Sada u njoj uživam manje. Poznajem Formuli 1 koja se stalno razvijala, bez zabrana, s glasnim motorima od 10 ili 12 cilindara. Znam da se danas ne može više tako, ali neke stvari ne razumijem, poput promjene motora prošle godine. To nije bio pravi korak, nego razočaranje. Puno košta i nije bio pravi trenutak. Nisu mi jasne još neke stvari uz koje se čini da vozač vozi Play Station i uz njih izgleda da Formula 1 nije sport. Moramo biti realni i iako ovaj sport i dalje fascinira, neke stvari treba mijenjati', zaključio je Prost koji prognozira da će se za naslov opet boriti Hamilton i Rosberg, a Bottas i Riccardo za treće mjesto.