šeici će biti tužni

Ni pozivnica Rafaelu Nadalu nije bila dovoljna da slavni španjolski tenisač dođe u Dubai

11.03.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Najbolji španjolski tenisač svih vremena 34-godišnji Rafael Nadal odlučio je da neće zaigrati na ATP turniru serije 500 u Dubaiju, koji je na rasporedu sljedeći tjedan, a za koji su mu organizatori ponudili pozivnicu.

'Zahvaljujem organizatorima Dubai Duty Free Tennis Championshipsa na poslanoj pozivnici. Ozbiljno smo razmišljali o tome da zaigram, ali mislim da još nisam spreman za igru', objavio je Nadal na svom profilu na Twitteru.

Vlasnik 20 Grand Slam trofeja i 13 rekordnih naslova na Roland Garrosu posljednji je put igrao u četvrtfinalu Australian Opena, kad je tek drugi put u karijeri na Grand Slam turnirima izgubio meč u kojem je vodio 2:0 u setovima, a autor tog povijesnog preokreta bio je Grk Stefanos Tsitsipas.

Nadal je uoči nastupa na Australian Openu imao problema s bolovima u leđima, što ga je ograničavalo pri treniranju, a propustio je i nastup za reprezentaciju na ATP kupu.

Bio je prijavljen za turnir serije 500 u Rotterdamu, ali je na preporuku osobnog liječnika odustao od nastupa.

Bude li spreman, Nadal bi ponovno trebao biti u akciji od 24. ožujka do 4. travnja, kad je na rasporedu Miami Open, prvi ovogodišnji turnir iz serije Masters 1000.