KLADITE SE PAMETNO

Ni Milan ni Roma nemaju pravo na kiks

16.12.2013 u 10:44

Bionic
Reading

U prvenstvu Milan djeluje iznimno loše, no u srijedu je domaćim remijem s Ajaxom Allegrijeva momčad postala jedini talijanski predstavnik u osmini finala Lige prvaka

Bila je to utakmica u kojoj je Milan jako patio jer je vrlo rano ostao bez isključenog Montoliva i gotovo da nije ozbiljnije zaprijetio Nizozemcima, no s druge strane za njih je ionako najvažnije bilo da ne prime gol i u tome su uspjeli. Nakon ostvarenja europskog cilja, Milan se mora fokusirati na domaće prvenstvo u kojem zaostaje ogromnih 17 bodova za trećeplasiranim Napolijem koji drži posljednju poziciju za nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Pravi test Milanovih mogućnosti u prvenstvu bit će okršaj s drugoplasiranom Romom.

Ove sezone osporavani Allegri trebao je preuzeti Romu prošlog ljeta:

'Pristupili su mi i drugi klubovi, no ne žalim što nisam promijenio sredinu jer sam jako sretan što sam u Milanu i što mogu završiti moj rad ovdje. Moram dati komplimente Romi koja je izgradila tehnički i fizički snažnu momčad s trenerom koji se automatski skrasio u talijanskom nogometu. Primili su jako malo golova, a to je pokazatelj zašto su pri samom vrhu tablice. Oni su čvrsti i ako povedu teško se vratiti u utakmicu protiv njih. Osim Tottija ponovno najbolje izvlače iz De Rossija, dok je Gervinho bio kvalitetno pojačanje. Ljajić i Destro su obećavajući mladi igraći i Roma je sve u svemu težak protivnik'.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Problemi s ozljedama ove sezone su konstanta kod Milana. Za ogled s Romom Allegri je pozvao 21 igrača među kojima nema ozlijeđenog rezervnog vratara Amelije, stopera Silvestrea, bekova Abatea i Constanta, veznjaka Birse, te napadača Robinha i El Shaarawyja. Među kandidatima za nastup nalazi se napadač Pazzini koji je dugo izbivao s terena, te bek Emanuelson koji je posljednjih dana trenirao smanjenim intenzitetom.

Milanov trener Allegri kaže da ne žali što nije ljetos preuzeo Romu, no u Rimu još manje žale za njim budući da se Rudi Garcia pokazao kao fenomenalno trenersko rješenje. Nakon rekordnog startnog pobjedničkog niza Garcijina je momčad zaredala s remijima, no u prošlom je kolu i taj niz prekinut jer se Roma u derbiju s Fiorentinom vratila pobjedama. Bio je to sjajan susret u kojem šansi nije nedostajalo s obje strane, no nije to ništa čudno s obzirom da se radi o dvije momčadi koje su odlično tehnički potkovane.

Pred Romom je gostovanje kod Milana i domaći ogled s Catanijom u kojem će zaključiti kalendarsku godinu, no onda u prvom tjednu nove godine gostuju kod Juventusa u derbiju stoga Garcia mora tražiti svih šest bodova u preostale dvije utakmice.

Garcia je s respektom govorio o Milanu:

'Svi znamo da su Balotelli i Kaka dva sjajna igrača. Mario može zabiti u svakoj utakmici, dok mi se Ricky jako sviđa jer je kompletan igrač. Moramo dati sve od sebe da osiguramo da ova dva igrača ne dobiju prostora, no Milan nisu samo njih dvojica. Znamo da je igranje na njihovom stadionu teško, no kao što to uobičajeno činimo, u Milano idemo po pobjedu. Bit će teško, no to je naša ambicija'.

Gostujući trener u Milano je poveo 23 igrača među kojima nema važnog veznjaka Pjanića koji je suspendiran, te kojeg će u veznoj liniji zamijeniti Bradley. U vrh napada vraća se potpuno spremni kapetan Totti uz kojeg bi od prve minute trebali zaigrati Gervinho i Florenzi. Osim na suspendiranog Pjanića, Garcia za okršaj s Milanom ne računa ni na ozlijeđenog beka Bazarettija, te napadače Caprarija i Borriella.