JAKO LOŠE

Neymarovo izvođenje penala bila je čista bahatost

25.11.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Rome rezultatom 6:1 na Camp Nouu, uz dva pogotka Messija i Luisa Suareza, a Neymar je svoju priliku upisati se među strijelce prokockao nonšalantnim izvođenjem kaznenog udarca...

Mladi 23-godišnji Brazilac po mnogima je trenutno nogometaš u najboljoj formi na svijetu, no da bi ga svijet doživio kao zaista najboljeg, morat će još poraditi na nekim mentalnim slabostima. Naime, u dvoboju protiv Rome potkraj utakmice dobio je priliku izvesti kazneni udarac i to je napravio kao zaigrani dječarac, da se uopće nije ni zaletio.

Takva nonšalancija nije mogla proći i Szczesny mu je s lakoćom obranio, da bi zatim ipak Adriano popravio stvar i pokazao Neymaru kako opaliti loptu u smjeru gola.

Neymaru je to drugi promašeni penal ove sezone, a iako je dobio dobre ocjene za svoju igru u utorak, njime je pokazao da ga još uvijek muče nedostaci koje sa sobom nosi mladost, a to su nonšalancija i prepotentnost. Da rezultat nije bio 5-0, sigurno ne bi tako izveo kazneni udarac. Iako rezultatski beznačajan kiks, bio je to vrlo loš potez za njegov imidž.



Što se Messija tiče, on se vratio na teren u velikom stilu. Pri prvom njegovom postignutom golu u akciji su sudjelovali svi igrači Barcelone, a kod drugog je zabio iz dva pokušaja. Upisao je jednu asistenciju te bio glavni akter susreta uz Luisa Suareza.

'Sretan sam što sam mogao igrati svih 90 minuta. Polako se vraćam u ekipu. Normalno je da nakon tako teške ozljede polako treba skupljati samopouzdanje i hvatati ritam utakmica,' izjavio je Lionel Messi nakon susreta.