a ima i - avion!

Neymar u svojoj garaži drži 'zvijer' kakvu si ni Ronaldo ne može nabaviti

03.04.2018 u 14:18

Bionic
Reading

Često se Cristiano Ronaldo na društvenim mrežama hvali svojom 'ergelom' automobila, Portugalac ima dvadesetak ekskluzivnih primjeraka u garaži i ne skriva svoju strast prema brzini. No, čini se kako je dobio dostojnu konkurenciju, sad se svojom kolekcijom pohvalio i Neymar. Ima Brazilac što za pokazati...

Neymar je trenutno najbolje plaćeni svjetski nogometaš, iz Barcelone je prošlog ljeta stigao u PSG za 222 milijuna eura, a tjedna plaća mu je - 750.000 eura. Godišnje - 'okruglo' 36 milijuna eura.

Brazilac si tako, bez imalo razmišljanja, može priuštiti sve što poželi, a sada je napokon otvorio vrata svoje garaže i pohvalio se kolekcijom automobila koje posjeduje. Mnogi su ga počeli odmah uspoređivati s Cristianom Ronaldom koji već godinama priznaje svoju 'slabost' prema skupocjenim jurilicama i hvali se njima na društvenim mrežama.

Neymar je do sada bio poprilično suzdržan, no sada se pokazalo kako možda ima i ekskluzivniju kolekciju od one Ronaldove koja broji dvadesetak stvarno ekskluzivnih primjeraka najboljeg što se može nabaviti.

Adut u Neymarovoj garaži je Maserati MC12, proizvedeno ih je samo 50 u cijelome svijetu i njegova je cijena bila 630.000 eura! Pokreče ga prerađeni Ferrarijev motor s čak 630 konjskih snaga, a maksimalna mu je brzina 330 kilometara na sat! S takvom se 'pilom' Cristiano Ronaldo ne može pohvaliti, sigurno je da bi ga Portugalac želio, ali jednostavno ih nema na tržištu. Niti jedan od 50 ponosnih vlasnika ne želi se odvojiti od svog primjerka, bez obzira na cijenu...

Od ostalih automobila Neymar s ponosom ističe Ferrari 458 Italia vrijedan 250.000 eura, tu je i 'kolekcija' Audijevih 'sponzorskih' modela još iz Barcelone - R8 Spyder vrijedan 180.000 eura te Q7 i RS7 - svaki rađen baš za njega i svaki vrijedan po 300.000 eura. Ima Brazilski napadač i nekoliko Porschea, posebno se ističe Panamera vrijedna 180.000 eura. Kad mora 'skočiti do dućana', a da ga nitko ne primijeti, Neymar može 'neprimjetno' proći s nekim od 'običnih' SUV-ova. Tako ima Volvo XC60 od oko 60.000 eura, a toliko vrijedi i VW Touareg.

  • +12
Neymar - automobili Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

No, za kraj ostaje ono najbolje. Nakon što je optužen za utaju poreza 2015. godine oduzeta mu je 20-metarska jahta vrijedna oko sedam milijuna eura. Da se što prije 'oporavi' Neymar se odlučio počastiti - avionom! Za svoj je privatni mlažnjak, koji je dodatno uređen za njegove potrebe, platio je 'samo' 10 milijuna eura. Tako iz Europe može 'potegnuti' do rodnog Brazila praktički kad god poželi, a tamo za što brži i efikasniji transport na raspolaganju ima i - helikopter!

Stvarno ništa nije nemoguće, posebno kad na godinu zarađuješ 'bijednih' 36 milijuna eura. Tako Neymar, barem za sada, Cristiana Ronalda 'šije', kako na cesti, tako posebno u zraku!