hrabro se držali

Nexe ipak nije uspio stići do još jedne senzacije; Našićani poraženi u polufinalu Europske lige od Magdeburga

28.05.2022 u 17:37

Bionic
Reading

Rukometaši našičkog Nexea izgubili su u polufinalu završnog turnira Europske lige u Lisabonu od njemačkog Magdaburga s 29:34 (13:18). U nedjelju će za treće mjesto igrati protiv Wisle

Hrvatski doprvak očekivano je doživio poraz u polufinalu EL-a, te će u nedjelju u 16.30 sati igrati za treće mjesto s igračima Wisle Plock, koja poražena od domaće Benfice s 19:26.

U redovima Wisle igrali su i trojica hrvatskih reprezentativaca - Lovro Mihić je zabio tri gola, a Leon Šušnja i Tin Lučin po jedan.

Superjaki Magdeburg aktualni je prvak EHF Europske lige i vodeća momčad Bundeslige, najjače lige svijeta, s 29 pobjeda i samo dva poraza, te je Nexe imao minimalne šanse za iznenađenje.

Ipak, Našičani su pružili sjajan otpor i nakon što su Nijemci vodili s po šest razlike, u 40. minuti razlika je bila svega dva gola (19:21). Ipak, njemačka momčad je bez ikakve dramatike privela susret kraju za konačnih i za Našičane pristojnih pet razlike.

Kod Nexea je Halil Jaganjac zabio sedam golova, a Ivan Kelić i Fahrudin Melić po šest, dok su kod Magdeburga prednjačili Matthias Muche (osam) i Danac Michael Daamgard (pet).