BAŠ I NE ZVUČI REALNO

Newcastle u paničnoj potrazi za napadačkom zvijezdom; tri su imena u igri, a zbog jednog od njih u Real Madridu ne mogu doći k sebi od razočaranja

21.12.2021 u 13:47

Bionic
Reading

Newcastle United se sprema za veliki šoping u siječanskom prijelaznom roku, ali veliki problem za 'Svrake' je što željeni igrači nisu zainteresirani za odlazak na sjever Engleske

Engleski premijerligaš odnedavno je u rukama saudijskog princa Mohammada bin Salmana, čovjeka čiji je investicijski fond težak nevjerojatnih 320 milijardi. On je u Newcastleu dočekan kao spasitelj, ali u ostatku Engleske na nož. Svi strahuju kako svojim bogatstvom ne bi poremetio sadašnje stanje u Premiershipu koje odgovara engleskim velikanima.

No njegov dolazak nije donio bolje dane na rezultatskom planu, Newcastle je i dalje u zoni ispadanja i nije uopće nerealno da na kraju sezone sklizne u niži rang. Nije to uopće ne moguće s obzirom da 'Svrake' ne mogu pronaći trenera kojeg bi željeli, a ni igrači velike reputacije nisu previše oduševljeni da odu u klub koji neće igrati neko Uefino natjecanje u sezoni 2022/23.

  • +9
Newcastle United - Manchester City, Premiership, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

U Newcastleu su uporni i opet su krenuli u lov na Edena Hazarda, belgijskog napadača koji je veliko razočarenje u Real Madridu. 'Kraljevski klub ga je Chelseaju platio 115 milijuna eura, što je najveći transfer u povijesti toga kluba, a on je zakazao. Englezi ga žele već u siječnju, prijeko im je potreban iako je Carlo Ancelotti najavio da računa na njega u drugom dijelu sezone.

Ukoliko Newcastleu ne uspije dovesti Hazarda, imaju druge dvije opcije za napad, a to su Anthony Martial iz Manchester United i Edin Džeko iz Intera.

No ni ti transferi ne izgledaju baš realno, nešto se pita i same igrače, a sumnjamo da je njihova želja da se poslije Nove godine nađu u totalno drugačijoj situaciji, iz one koja jamči borbu za plasman u Ligu prvaka i trofeje u onu za ostanak.