NHL DOIGRAVANJE

New York za ostanak na 'životu' ponizio Pittsburgh

10.05.2014 u 09:20

Bionic
Reading

Hokejaši New York Rangersa zasad su izbjegli eliminaciju u polufinalu Istočne konferencije NHL lige. I napravili su to u velikom stilu.

U petoj su utakmici serije kao gosti deklasirali Pittsburgh s 5:1, te na taj način smanjili zaostatak na 2-3. Šesta je utakmica na rasporedu u nedjelju u New Yorku.

Rangersi su poveli pogotkom Chrisa Kreidera u desetoj minuti prve trećine. Prekinuli su na taj način negativnu seriju od čak 36 situacija s igračem više koje nisu iskoristili. Do kraja dvoboja je dva gola za goste postigao Derick Brassard, a u strijelce su se upisali i Ryan McDonagh i Kevin Klein. Autor jedinog pogotka za Penguinse je bio Jevgenij Malkin. Henrik Lundqvist je obranio 31 udarac na vratima Rangersa, a Marc-Andre Fleury je skupio jednu obranu manje na golu domaćih.

Minnesota je i u drugoj utakmici na svome ledu svladala branitelja naslova Chicago (4:2), te izjednačila polufinalnu seriju Zapada na 2-2. Peta se utakmica igra u nedjelju u Chicagu, a dva dana kasnije se momčadi vraćaju u Saint Paul.

Blackhawksi su dvaput u petak poništavali vodstvo Minnesote, ali kad je Nino Niederreiter u osmoj minuti druge trećine zabio za 3:2, povratka za goste više nije bilo. Strijelci su za Wild bili i Justin Fontaine, Jason Pominville i Jared Spurgeon, dok su za Chicago zabili Patrick Sharp i Michal Handzuš

NHL

Doigravanje

Pittsburgh - N.Y. Rangers 1:5
trenutni rezultat 3:2 sljedeća ut. 12.5.
Minnesota - Chicago 4:2
trenutni rezultat 2:2 sljedeća ut. 11.5.