LUDI SUDAC

Nevjerojatno! Sudac se zabio u igrača pa mu dao crveni karton!

05.01.2017 u 10:37

Bionic
Reading

Moreirense je u portugalskom Kupu ugostio Porto. Utakmica je bila napeta, s puno faulova, a domaćin je na kraju slavio 1:0. No susret je obilježio potez suca Luisa Godinha koji nije bio dorastao ovakvom izazovu

Pogubio se sudac Godinha potpuno na ovoj utakmici, podijelio je čak deset žutih kartona i dva crvena! Istina, domaći igrači nisu nimalo štedjeli protivnike, napravili su čak 28 prekršaja i zaradili šest žutih kartona. Na kraju im se grubost i isplatila, Moreirense je momčad koja se bori za ostanak u ligi, ali je uspio pobijediti favorizirani Porto 1:0.

No, utakmicu je obilježio sučev gaf u pred sam kraj - već izluđen od brojnih prigovora i rasprava s igračima, Godinha se terenom kretao unazad, uopće nije gledao imali ikoga iza njega. Logično, naletio je na Portovog veznjaka Danila Pereiru koji se, iako za glavu veći, a i fizički puno jači, zateturao zbog iznenadnog udarca.

Potom je uslijedilo iznenađenje! Sudac je mrtav hladan izvadio žuti karton i pokazao ga Pereiri. Kako je ovaj već imao jedan žuti od ranije, bio je to automatski crveni! Ni kriv, ni dužan, Pereira je morao napustiti teren desetak minuta prije završetka utakmice, a Porto s igračem manje nije mogao nadoknaditi rezultatski zaostatak za domaćinom. Uzaludni su bili protesti Portovih igrača, sudac Luis Godinha nije namjeravao promijeniti svoju odluku iako je očito da je u krivu!

Ovakvim suđenjem teško da će napredovati u karijeri. A Pereira? Činjenica je kako veznjak Porta i portugalske reprezentacije nije najpažljiviji nogometaš, sklon je gruboj igri, često zaradi žuti karton, ali ovaj put stvarno nije kriv.