NA SP-U U BRAZILU

Neviđene mjere osiguranja; rekordan broj pripadnika snaga reda i mira!

07.02.2014 u 15:56

Bionic
Reading

Više od 100.000 pripadnika snaga reda i mira osiguravat će svjetsko nogometno prvenstvo koje se od 12. lipnja do 13. srpnja održava u u Brazilu, izjavio je brazilski dužnosnik zadužen za sigurnost Andrei Rodrigues

Kao što je i bilo najavljeno uoči SP-a u Brazilu najavljene su dosad neviđene mjere osiguranja.

'U lipnju prošle godine je na Kupu konfederacija u osiguravanje reda i mira diljem Brazila bilo uključeno 50.000. Sada procjenjujemo da će ih biti više od 100.000', rekao je Rodrigues

Taj broj uključuje pripadnike policije i vojske, kao i članove Nacionalnih snaga, elitne jedinice koja je specijalizirana za intervencije tijekom nasilnih prosvjeda.

Nemiri u Brazilu, koji su eskalirali za vrijeme održavanja Kupa konfederacija u lipnju prošle godine i dalje su aktualni, tako da se vlasti pripremaju da spremno dočekaju početak svjetskog prvenstva.

Svjetsko nogometno prvenstvo održavat će se u 12 brazilskih gradova: Belo Horizonte, Brasília, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador i São Paulo. Podsjećamo, Hrvatska se nalazi u skupina A u kojoj su uz nju domaćin Brazil, Kamerun i Meksiko. Hrvatska će u Sao Paulu otvoriti prvenstvo protiv domaćina Brazila, nakon čega slijedi ogled s Kamerunom u Manausu, i nastup u skupinama zatvaramo u Recipeu protiv Meksika.


Skupina A: Brazil, Kamerun, Meksiko, Hrvatska
Skupina B: Španjolska, Čile, Australija, Nizozemska
Skupina C: Kolumbija, O. Bjelokosti, Japan, Grčka
Skupina D: Urugvaj, Italija, Kostarika, Engleska
Skupina E: Švicarska, Ekvador, Honduras, Francuska
Skupina F: Argentina, Nigerija, Iran, BiH
Skupina G: Njemačka, Gana, SAD, Portugal
Skupina H: Belgija, Alžir, Južna Koreja, Rusija