sol na ranu

Nesretni talent zabijen u zid: To je zadnje što ćemo od njega vidjeti u Formuli 1?

17.09.2018 u 13:45

Bionic
Reading

Esteban Ocon doživio je novi bolan udarac u svojoj karijeri kada ga je timski kolega Sergio Perez zabio u ogradu na utrci u Singapuru, a već na sljedećoj mogao bi ni kriv ni dužan ostati bez svog mjesta u elitnom automobilističkom natjecanju...

Ono što se dogodilo 22-godišnjem Francuzu u prvom krugu Velike nagrade Singapura dobro oslikava njegovu trenutnu situaciju u Formuli 1.

  • +10
Formula 1, VN Singapura Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Ni kriv ni dužan završio je u ogradi nakon što ga je gurnuo timski kolega Sergio Perez, onaj isti zbog kojeg sljedeće sezone vjerojatno neće biti u elitnom automobilističkom natjecanju. Bespomoćno je mogao tek gledati ostatak utrke iz boksa, na što bi se mogao naviknuti u budućnosti.

Slučaj Estebana Ocona koji je postao višak u Force Indiji nakon što je momčad kupio milijarder Lawrance Stroll sa svojom skupinom investitora izazvao je žestoke rasprave u Formuli 1, a šef Mercedesa Toto Wolff optužio je čelnike drugih ekipa za nepoštenje i laži, jer nitko ne želi dati mjesto za volanom njegovom darovitom junioru.

'Ovo je užasna situacija u kojoj smo se našli, to je sve što mogu reći,' komentirao je Esteban Ocon sudar s Perezom u Singapuru koji je koštao ekipu bodova, ali pritom je mislio i na svoju situaciju.

Perez koji donosi u Force Indiju meksički novac mora ostati u momčadi, a što je najgore za Ocona, već na sljedećoj utrci u Rusiji mogao bi ga zamijeniti Lance Stroll kojeg nestrpljivi tata želi što prije vidjeti u svojoj ekipi.

Tako bi se moglo dogoditi da nesretno zabijanje u ogradu bude posljednje što ćemo vidjeti od Ocona u sljedećih godinu dana, ali Mercedes nas uvjerava da imaju s njim velike planove za budućnost i da će jednog dana voziti 'srebrnu strijelu'. Isto su govorili i za Pascala Wehrleina kojeg nakon što je izgubio svoje mjesto više nema ni blizu Formuli 1...