poveselio se, ali...

Nesretni Kubica bez milosti spušten na zemlju: Ne dolazi u obzir!

20.06.2017 u 13:58

Bionic
Reading

Iako se počelo vjerovati da bi se Robert Kubica mogao vratiti u Formulu 1 sljedeće sezone za volanom Renaulta, ravnatelj Cyril Abiteboul otklonio je tu mogućnost...

Poljski talentirani vozač nije vozio utrke elitnog automobilističkog natjecanja punih šest godina i vjerovalo se da nikad više ni neće, jer je teško ozlijedio šaku desne ruke u jednoj reli nesreći u veljači 2011. godine i izgubio na funkcionalnosti tog dijela tijela.

Nakon nekoliko neuspješnih epizoda u drugim automobilističkim kategorijama Kubica se nedavno iznenađujuće pojavio za volanom Renaultovog F1 bolida u Valenciji i pokazalo se da je i dalje brz te vrlo konstantan te da je naizgled uspio prevladati svoje fizičke nedostatke.

Robert Kubica Autor: Youtube

Poveselio se 32-godišnjak da bi se mogao vratiti u Formulu 1 gdje mu je definitivno i mjesto, davao je i izjave da je spreman upravljati bolidom jednako dobro kao i prije ozljede. No, u Renaultu koji traži zamjenu za očajnog Jolyona Palmera ipak je spušten na zemlju.

'Istina je da smo odradili testiranje, ali ne želimo probuditi očekivanja kod njega ni nikoga. U ovom trenutku neke stvari nedostaju kako bi došao na listu kandidata,' izjavio je ravnatelj Cyril Abiteboul koji je vjerojatno ipak uočio nedostatke kod 32-godišnjeg Poljaka, unatoč tome što je bio brži od mladog Sergeja Sirotkina tijekom spomenutog testiranja.

Kubici su tako vrata Renaulta zasad zatvorena, što ne znači da ga neka druga momčad neće pokušati 'ukrasti' i vratiti u Formulu 1 u 2018. godini...